HanzeVast Capitals – Zorg & Zekerheid Leiden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De vorige ontmoeting tussen de HanzeVast Capitals en Zorg en Zekerheid Leiden werd uiteindelijk ruim gewonnen door de Groningers. Vanavond is er de tweede kans voor Zorg en Zekerheid op een overwinning.

In een zeer close game van begin tot eind hebben de bezoekers grote kansen op een overwinning. De start voor de ploeg van Ivo Boom is zeer goed. Makkelijke inside-scores en een heel klein gaatje is het gevolg. Vooral Colwell is de man die een aantal keren fraai door komt en deze wedstrijd met zijn dunks voor het nodige vermaak zorgt.

Aan Groningense zijde lijkt alleen Buchanan wakker te zijn in het eerste kwart. Mede door vier driepunters van hem eindigt het kwart in een gelijke stand. Zijn puntjes blijken zeer belangrijk want hij houdt zijn ploeg in de wedstrijd. De andere spelers komen amper tot scores. In de eerste twintig minuten komt HanzeVast Capitals tot zeven veldscores. De tegenstander scoort alleen maar inside komt zelfs tot een schotpercentage van meer dan 70% in het eerste kwart.

Ivo Boom instrueert zijn mannen in de rust om Buchanan aan banden te leggen en dat ze harder zullen moeten gaan werken voor de scores. Je weet dat HanzeVast Capitals strakker zal gaan verdedigen., volgens de coach. Hij krijgt gelijk want direct na de rust gaat de thuisploeg strakker verdedigen. Gevolg is dat de druk toeneemt maar het leidt niet tot een grote voorsprong voor de Capitals. Een puntje of vijf is maximaal de voorsprong maar vooral dankzij Colwell wordt telkens de thuisploeg bijgehaald.

De ruim twee duizend bezoekers kunnen er in het laatste kwart eens goed voor gaan zitten. Het zal tot aan de laatste minuut zeer spannend blijven. Coach Boot vindt dat beide ploegen zeer gelijkwaardig zijn. Een aantal turnovers doet de Capitals nog wankelen maar Leiden maakt benut deze situaties niet ten volle en met een paar punten meer blijft de overwinning in Groningen.

Beide coaches zijn het eens dat de sleutel van de wedstrijd in het derde kwart ligt. Zij pakken iets meer aanvallende rebounds., vertelt Ivo Boom. Ton Boot gaat hierop in door Chris Woods te benoemen als speler die niet scoort maar wel een paar zeer cruciale rebounds pakt.

Voor Leiden is het een bittere pil om weer met een paar puntjes te verliezen. Het is al de zoveelste keer dit seizoen dat er zo verloren wordt. Shelton Colwell is heftig teleurgesteld. We played so hard, we are 38 minutes in the game and then..

Opluchting aan Groningse zijde want het is narrow escape en het zal absoluut beter moeten. De punten zijn in ieder geval binnen en dat is het belangrijkste.