heren bekercompetitie: Lokomotief – MSV Noordwijk

De basketballers van MSV kregen tegen de verwachting in een bijzonder lastige bekerwedstrijd voorgeschoteld. Rayonploeg Lokomotief hield veertig minuten gelijke tred met de Noordwijkse tegenstander waardoor MSV de wedstrijd pas in de slotfase kon beslissen. Bas Snijders besliste de wedstrijd vanaf de driepuntslijn.
1e kwart: 20-20
2e kwart: 40-40
3e kwart: ??-??
4e kwart: 84-87 Zoals wel vaker in bekerwedstrijden staat winst van hoger geklasseerde teams allerminst vooraf vast. En dat mag worden gezegd. Met name dit seizoen tarten lager geklasseerde teams met deze logica. Het ene na het andere team uit de promotie-divisie dient even zovaak als prooi voor ploegen uit het rayon en eerste divisie. Ook MSV leek bijna aan het enthousiasme van de Rijswijkse ploeg ten onder te gaan. Het evenwicht dat na tien minuten op de borden stond 20-20 was bij rust nog steeds in tact 40-40. Met name de ervaren spelers aan de kant van Lokomotief bleken voor de Noordwijkers moeilijk te bespelen.Het derde en vierde kwart werden de Noordwijkers zelfs op achterstand gezet waarbij de achterstand van 5 drie minuten voor tijd het meest zorgelijk kon worden genoemd. Vooropgesteld dat de ploeg uit Rijswijk in deze wedstrijd alle credits verdiende keek men elkaar aan Noordwijkse zijde nog eens goed aan met de gedachte hoe men het zover had kunnen laten komen. Noordwijk coach Alibegovic oordeelde als volgt.” Ik houd de ploeg van tevoren voor dat van onderschatting geen sprake kan zijn. Je zal ook tegen deze tegenstanders moeten werken om het verschil te kunnen maken. Toch spelen we met het idee van het komt wel goed in deze wedstrijd. Deze instelling heeft ons vandaag bijna de das om gedaan.Daar komt bij dat wij als hoger geklasserd team blijkbaar positieve krachten losmaakten bij de thuisploeg. Als je dan weet dat de kern van Lokomotief bestaat uit spelers die tot voor kort ook uitkwamen in de ere-divisie dan moet je gewaarschuwd zijn.”