Heren eerste divisie: Hoppers – BS Leiden

De start was voor de Hoppers want na 2 minuten stond het 5-0, twee minuten later had Leiden het al weer omgedraaid en stond het 5-10.Als snel bleek dat Leiden inderdaad een sterke ploeg had, zowel inside als van buiten. De hoppers konden een beetje in het spoor blijven al was de stand in 1 kwart al wel 16-23. Het tweede kwart kwamen de Hoppers nog sterk terug en bij 29-33 leek het nog even alle kanten op te kunnen. Waar in het eerste kwart nog veel balverlies werd geleden doordat er vaak een keer teveel gepasst werd, werd nu directer de basket van de tegenstander gezocht. Maar Leiden voerde de druk op in de verdediging en liep snel uit naar een 31-48 ruststand. De tweede helft was het snel gedaan met de goede bedoelingen van de Hoppers, waar nog geprobeerd werd om met een goede start weer in de wedstrijd te komen, scoorde Leiden meteen na een score van de Hoppers 10 punten op rij en was de wedstrijd na 4 minuten in de tweede helft gespeeld met een 34-60 stand. Een zone verdediging van de Hoppers leek de scores van Leiden even op te houden maar na een time out van Leiden bleef Hoppers toch hangen op de achterstand van 26 punten. Stand na 3e kwart 44-70. De Hoppers lieten het in het vierde kwart helemaal lopen en zo kon Leiden in het 4e kwart nog eens 30 punten scoren en de eindstand bepalen op 56-100.