heren eerste klasse: GOBA – Tonego ’65

Tonego begon goed en verraste Goba compleet. De nummer twee begon relaxed aan de wedstrijd en dacht de Haaksbergenaren wel even op te kunnen rollen. Tot ver in het eerste kwart kreeg het daar de rekening voor gepresenteerd. Vooral Henze Legters liet zien dat hij het verliezen beu was en schoot vanuit de moeilijkste posities raak. Met als hoogtepunt een spetterende dunk over zijn directe tegenstander heen. Maar bij een 13-12 voorsprong dreigde het weer mis te gaan. Goba vond het antwoord op het Tonego spelletje en zette een 13-2 run in wat resulteerde in een 25-15 voorsprong bij het ingaan van het tweede kwart. Tonego leek behoorlijk aangeslagen en kon zichzelf niet op tijd herpakken om de schade bij de rust beperkt te houden. Via een 28-13 liep Goba naar een voorsprong van 53-28 en wederom leek het erop dat er een enorme afstraffing zou volgen. Jeff Loomis en Duncan Hoeve wisten elkaar makkelijk te vinden en zowaar kwam er een behoorlijke druk op de tegenstander te staan. Het derde kwart eindigde in een 18-18 stand en leverde het nodige gemopper bij de favoriet op. In het laatste bedrijf was Tonego los. En ondanks dat de achterstand bijzonder groot was gaf het niet op. Via een aantal driepunters van Loomis en fantastisch verdedigen van Henriquez kwam het puntje voor puntje terug. Goba raakte gefrustreerd en begon Tonego te helpen door twee technische fouten binnen te halen. Loomis knalde ze alle vier raak en schoot vanuit de volgende aanval een drietje. De klok gaf Tonego echter geen tijd meer om voor een echt wonder te zorgen. Met nog paar seconden te gaan stond er een 83-71 voorsprong op het bord voor Goba en daar kwam geen verandering meer in.