heren eerste klasse: Tonego’65 – Akrides

De eerste tegenvaller kwam vlak voor de wedstrijd, smaakmaker nr.1 Mario Vukoje was wederom niet van de partij (wegens persoonlijke omstandigheden) en dat scheelt al gauw 20 punten per wedstrijd. Toch pakten de Tonegianen het goed op en onder leiding van Jeff Loomis werd er een kleine voorsprong gepakt. Het eerste kwart werd grotendeels gedomineerd door Tonego maar Akrides had in de persoon van P.Wessels een guard die niet aan banden kon worden gelegd en die zijn ploeg hoogst persoonlijk op een 20-26 voorsprong zette. In het tweede kwart bleven de ploegen aan elkaar gewaagd de strijd ging gelijk op en bij Tonego was Duncan Hoeve de grote man. Met een gezonde dosis agressie wist hij de ploeg uit Velsen paar keer pijn te doen door inside te scoren. Het tweede kwart ging met miniem verschil naar Tonego 25-24 wat resulteerde in een 45-50 ruststand. In het tweede bedrijf leek het er in eerste instantie op dat Tonego de regie in handen ging nemen. Tonego kwam terug tot 54-56 en iedereen met een Tonego hart ging er eens goed voor zitten. Akrides wankelde maar niet guard Wessels die er bijna persoonlijk voor zorgde dat het Haaksbergse offensief werd gestopt. Met 9 punten op rij werd hij de man van het 3e kwart wat resulteerde in een 58-69 achterstand voor Tonego. Met het in gaan van het laatste kwart liet Tonego in ieder geval zien dat het wel over de nodige veerkracht beschikt, want langzaam maar zeker kwam het dichterbij. Met nog 24 seconden op de klok stond er een 82-84 score op het bord en probeerde Jeff Loomis via een driepunter Tonego op een voorsprong te zetten. De tot dusver zo trefzekere Canadees had echter niet het geluk aan zijn zijde en mistte. Akrides speelde het vervolgens professioneel uit en via de vrije worplijn viel de nederlaag voor L.A.-Tonego’65 nog geflatteerd hoog uit. 82-87.