heren promotie divisie: Red Giants – MSV Noordwijk

In een draak van een wedstrijd ontsnapte MSV ter nauwernood aan gezichtsverlies. Tegen de nummer laatst, Red Giants, bleef de koploper uit Noordwijk met 68-72 maar net aan de goede kant van de score. Hoewel de Noordwijkers uit de startblokken schoten (2-10) en direct een comfortabele voorsprong namen stond er na tien minuten weer gewoon 24-23 op het scorebord. Een bijzonder matige wedstrijdinstelling in het vervolg zorgde ervoor dat er bij rust zelfs een voorsprong van 6 in Meppels voordeel viel te noteren. (37-31). Dat men de opgelopen averij na rust toch nog wist te repareren had veelal te maken met het aanwezige klasseverschil en het feit dat de Noordwijkers meer gewend zijn aan het spelen van dit soort wedstrijden. Met een laatste score van Edwin Engelhart besliste hij een paar seconden voor tijd bij 68-72 definitief de wedstrijd. Zelfs het besef dat een blamage was afgewend stemde niemand na afloop vrolijk. Een week eerder lieten de Noordwijkers zien nadrukkelijkzien als kampioenskandidaat genoemd te willen worden. Met goed en verzorgd spel werd mede koploper Groene Uilen vakkundig naar het tweede plan verwezen. Basis was een uitstekende wedstrijdinstelling en de bereidheid voor elkaar te werken. En juist die ingredienten werden zo node gemist in het duel met Red Giants. Zeker met het oog op de komende wedstrijd tegen het verrassend sterk acterende Omniworld is het zaak voor MSV nog eens terug te denken aan de wedstrijd in en tegen Groningen. Een overwinning in Almere zal met grote waarschijnlijke de titel Herbstmeister opleveren. Maar zover wilde MSV coach Alibegovic nog niet gaan. “Vandaag was het wederom de wisselvalligheid die ons al het hele seizoen parten speelt. Het besef moet er bij de jongens komen dat je pas in aanmerking voor een kampioenschap kan komen als je al je wedstrijden met de juiste bezieling speelt. Je kan het je niet permitteren om tegen welke tegenstander dan ook op halve kracht te spelen. Daar komt bij dat we voor het eerst dit seizoen een collectieve offensieve off-day hadden. Nog niet eerder schoten we zoveel mis, maar ook dat wijd ik aan een gebrek aan concentratie. Dat we deze wedstrijd toch nog winnen heeft alles te maken met het feit dat wanneer het er op aankomt wij enorm veel ervaring meebrengen in het spelen van wedstrijden als deze. Toch zullen we om in aanmerking te komen voor een goede klassering uit een totaal ander vaatje moeten tappen als vandaag.”