heren promotie-divisie: Starren Attacus – MSV Noordwijk

De spanning om het kampioenschap in de promotiedivisie neemt met de week toe. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is het zeker dat de titel naar Noordwijk, of anders naar Almere gaat. Met evenveel verliespunten stevenen beide ploegen af op een allesbeslissende wedstrijd in Noordwijk. Met een ruime voorsprong op de nummer drie bewaren de twee beste ploegen uit de promotiedivisie het lekkerste voor het laatst. Voorwaarde is wel dat beide ploegen in de resterende wedstrijden verschoond blijven van uitglijders. Omdat Omniworld een vrij weekend kende konden de Noordwijkers goede zaken doen door de uitwedstrijd in Veghel in winst om te zetten. Stribbelden de Brabanders tot de rust nog wat tegen 27-35 Na rust gunden de Noordwijkers nog 16 punten aan de murw gebeukte Brabanders met een 43-81 einduitslag als gevolg. In de laatste uitwedstrijd van het seizoen moest er dan wel eerst afgerekend worden met Houtman Attacus. Hoewel de ploeg eigenlijk al het hele seizoen in de kelder van de promotiedivisie bivakkeert is niemand op voorhand zeker van een simpele zege.. In de thuisbeurt bleven de gasten uit Veghel steeds in het spoor van de Noordwijkers waardoor het verschil nooit verder opliep dan een verschil van tien punten. Tel daarbij op dat het degradtiespook al tijden in het brabantse rondwaard waardoor elke wedstrijd gespeeld wordt als om de bekende laatste strohalm. Van die strohalm was in de beginfase nauwelijks sprake. De noordwijkers schoten uit de startblokken en voor men het goed en wel besefte stond er een 0-10 op het scorebord.
Met een hoop fysiek werd er toch net nodige van de achterstand ingelopen met een 27-35 tussenstand na twintig minuten. Voor MSV het sein het gas nog een keer flink in te drukken. Met een handvol fast-breaks liep het verschil snel op om pas te stoppen bij 43-81. Coach Alibegovic vatte de wedstrijd na afloop als volgt samen:” In de thuiswedstrijd hadden we meer moeite met deze ploeg. Wat mij van die wedstrijd voornamelijk is bijgebleven is dat Attacus 43 vrije worpen mocht nemen waarvan het er 35 van verzilverde. Vandaag zie je dat als we echt druk uit gaan oefenen ze dat niet de hele wedstrijd vol kunnen houden. Het gevolg is dat we vroeg of laat het verschil kunnen maken. We hebben nu alles in eigen hand wat betreft het kampioenschap. Ons voordeel is dat we al onze resterende wedstrijden in eigen huis af mogen gaan werken.”