heren promotiedivisie: Houtman Attacus – Voorburg

Met Sven van Galen weer bij de ploeg, na ruim twee maanden van herstel, begon Houtman Attacus met een zeer gedreven vijftal tegen Voorburg. Bjorn Janki wist vanaf de opening zijn ploeggenoten mee te trekken in gecontroleerd basketball. Voorburg keek snel tegen 11 punten achterstand en kon het tempo nauwelijks volgen. Met enkele loepzuivere schoten kwam deze eerste periode absoluut op zijn naam te staan. Erik Smit werd helaas na 2 minuten al gewisseld vanwege twee snelle fouten. Het tweede kwart werd ook weer door Veghel gewonnen maar de heren uit Voorburg werden fysieker en meer opgejaagd. Gilbert Kriele wist met voor zijn doen uiterst beheerst spel heel wat punten te scoren. Mede hierdoor ontstond in de laatste minuten van deze periode nog een reeks van 3 technische en onsportieve fouten voor Voorburg. Dit pakte voordelig uit voor Veghel en met 47-32 floot men voor rust. De tweede helft leek Houtman Attacus even de grip op de wedstrijd te verliezen maar de gastspelers kon niet meer dan de achterstand beperken. Met de juiste wissel op het juiste moment wist coach Nooter zijn ploeg richting het laatste kwart nog even volledig op toeren te laten draaien. In dit snelle en harde spel moest Willem Koolmees het onderspit delven.