I want to play ball

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

I want to play ball, dat is het belangrijkste wat Travis Reed wil doen bij MPC Capitals. Zijn slechte performance op dit moment bij de Nederlandse landskampioen doet hij af met: a serie of bad games, I am not a robot. Hij vervolgt met de quote dat drie slechte wedstrijden nog geen slecht seizoen betekent net zoals dat drie goede wedstrijden geen kampioenschap oplevert. Over wat Boot heeft gezegd maakt hij zich geen zorgen. Hij werkt er weer hard aan. Het slechte presteren zou voornamelijk komen door problemen in de prive sfeer. Travis Reed is in de kerstperiode terug geweest naar de USA en zijn prive situatie is inmiddels weer helemaal in orde. Na de wedstrijd tegen Weert, het voorlopige dieptepunt van Reed in Nederland zal het weer beter gaan.

Over de coach zegt hij nog dat hij en Boot een huwelijk hebben. Een verstandshuwelijk wat is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Daarnaast is Boot de eerste coach in zijn carriere die hem beter maakt. De meeste coaches denken van dat Travis wel de punten maakt dus daar besteden we geen tijd aan. Nee, Ton Boot maakt hem echt beter en dat vind hij erg fijn.

Het contract van Travis Reed loopt aan het einde van dit seizoen af maar hij weet nog niet wat die zal gaan doen. Kiezen voor nog een jaar of twee in Groningen of een buitenlandse club. In ieder geval heeft hij al een aanbieding waarvan de voorwaarden nog niet vast staan gekregen van MPC Capitals. Its to early, it is now January. The play-offs are in May. Oftewel voorlopig maakt Reed nog geen keuze. Hij heeft ook buitenlandse opties maar voorlopig zet hij nog geen handtekening onder welk contract dan ook. Hij wil ballen zoals die telkens herhaalt. Travis vertelt ook dat hij zijn oude agent aan de dijk heeft gezet omdat zijn nieuwe man waarschijnlijk beter zijn zaakjes kan regelen. Hij heeft geen hard feelings voor zijn oude agent maar dit is toch de beste keuze vind hij.

Boot vindt meedoen in de ULEB-Cup een belangrijk leermoment voor zijn spelers. Travis heeft enorm genoten van die wedstrijden en hij weet nu wat nodig is om een Europees powerhouse te worden. Coach Boot vertelde tijdens de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Cholet Basket dat Reed de enige blijde speler was. Na de gewonnen wedstrijd tegen Oostende was hij de enige speler die niet blij zou zijn. Volgens de coach dus omdat hij niet de topscorer was maar Travis Young. Travis Reed vindt dat regelrechte onzin en was in Oostende ook heel erg blij. Coach Ton Boot heeft gewoon de verkeerde conclusies getrokken. Meespelen in de ULEB Cup en nog geen contract tekenen bij MPC Capitals hebben geen verband met elkaar. Dat Travis Young wel al vroeg hebben getekend is wel een extra reden om toch in Groningen te blijven.

Over de komende serie van drie wedstrijden tegen Den Bosch, Amsterdam en Den Helder zegt hij: 3 kansen om te winnen en te verliezen. Het blijft speciaal om tegen je oude club te spelen net zoals Young dat heeft als die tegen Almere en Zwolle speelt. De beker winnen is net zo belangrijk als de landstitel.