1e kwart: 24-24
2e kwart: 41-51
3e kwart: 61-70
4e kwart: 74-82
bezoekers: 2940 MPC Capitals slaagt er bijna in om zijn derde thuiswedstrijd voor de ULEB Cup te winnen. Deze wedstrijd is Maroussi Honda uit Griekenland de opponent. De eerste wedstrijd in de ULEB Cup werd zeer dik verloren tegen ditzelfde Maroussi. Maroussi is een rijke club, tijdens de warming-up wordt dit al duidelijk. Drie personen van de begeleidende staf die de warming-up leiden en er staan twaalf spelers op het veld. De Grieken nemen in het begin van de wedstrijd direct een 10-2 voorsprong door driepunters van Popovic. Een herhaling van de vorige wedstrijd tegen Cholet waar de club na tien minuten twintig punten achterstaat lijkt aanstaande. Kennelijk inspireert deze achterstand de ploeg van Boot want driepunters van Young en Akerboom brengen MPC Capitals weer terug tot 8-10. De supporters van MPC Capitals beginnen nu duidelijk het team te steunen. De zesde speler die door de coach van Maroussi wordt omschreven als een lastige. “This city loves their team”, aldus Panagiotis. Popovich trekt zich niets aan van de 3000 supporters en schiet met weer een driepunter het verschil naar acht punten. Driepunters van McGuthrie en Novak brengen daarna MPC Capitals zelfs aan de leiding en met 24-24 gaan de ploegen beginnen aan het tweede kwart. Het tweede kwart kan wel de “Spanoulis”-show worden genoemd. De nummer 10 van de Grieken schiet vier driepunters binnen. De laatste driepunter is van heel ver en wordt geraakt terwijl de buzzer gaat. Maroussi heeft nu een klein gaatje geslagen van tien punten. Een gaatje wat klein en overbrugbaar lijkt te zijn maar het topteam uit Athene maakt op de cruciale momenten geen denkfouten. De momenten dat MPC Capitals het momentum lijkt te pakken schakelen de Grieken een tandje bij. Tijdens die fases zie je hun kwaliteiten naar boven komen. Voorbeeld hiervan is de ontzettend snelle transitie van verdediging naar aanval. Deze breaks en de driepunters maken echt het verschil in deze wedstrijd. Na de buzzerbeater van Spanoulis staat het 41-51 en is het tijd om bij te komen. Het derde kwart is nog maar net onderweg of Maroussi heeft alweer een 6-0 run gemaakt. De kans op een overwinning is nu tot een minimum geslonken. Toch geeft MPC Capitals niet op. Na weer een driepunter van Popovic is het gat verkleind naar zes punten. Overbrugbaar en na een driepunter van Young lijken de kansen voor MPC Capitals weer toe te nemen. Travis Young topscorer met 27 punten speelde goed maar beleefde af en toe wat knullige momenten. Een bal die zomaar uit zijn hand valt en dribbles die bijna balverlies opleveren. Ondanks dit heeft MPC Capitals er verstandig aangedaan de Amerikaan voor nog twee seizoenen vast te leggen. Het laatste kwart zal moeten bewijzen of MPC Capitals toch in staat is Maroussi te verslaan. De eerste vijf minuten van dit kwart zijn zeer hoopgevend. Maroussi krijgt een driepunter van Novak om te oren. Vervolgens komen de Grieken niet tot een schot binnen 24 seconden. 68-74 halverwege het laatste kwart biedt perspectief. Anderhalve minuut later is het 70-74 en wordt het moneytime voor MPC Capitals. Terwijl de bal over de zijlijn rolt en de zoomer gaat van de schotklok ontstaat er onrust. De bal is voor MPC Capitals maar de schotklok staat op 0. De klok wordt verzet naar 1 seconde en Kriisa passt de bal naar Young. Via een geweldige back-door van Young wordt er zo toch nog gescoord binnen de seconde. De actie van Reed daarna, een block, betekent vlam in de pan. De supporters staan op om MPC Capitals naar de overwinning te schreeuwen. Helaas bezegeld Spanoulis met zijn vijfde driepunter van de avond het lot voor MPC Capitals. Een hoopgevend verlies voor zover je bij een nederlaag kan spreken over positieve resultaten. “Wij hebben kansen als wij boven ons gemiddelde nivo spelen en de tegenstander eronder. Vanavond zijn beide teams top en wint het betere team”, woorden van verliezend coach Ton Boot.