jongens junioren: Demon Astronauts – Rijnmond Basketball

De nummer vier van afgelopen jaar kent een moeizame start van het seizoen 2004-2005. De ploeg van Roel Rijskamp kent vele blessures. Zo ook tegen Rijnmond was de ploeg verre van compleet. Reitsema, Dawson, Kales en nog vele anderen konden de ploeg in het veld niet steunen. Vooral de scorende inbreng van de afwezigen werd node gemist. Rijnmond steunde aanvallend erg op Richard Maxwell. Hij zorgde niet alleen voor de punten, maar had ook een groot aandeel in de rebounds en assists. Rijnmond kwam snel voor met 11-20. Demon was noodgedwongen in een zone-verdediging gaan staan. Dit sorteerde veel succes want Rijnmond scoorde de resterende minuten in de eerste helft slechts 8 punten. Ruststand 24-28. De derde periode speelde Rijnmond zeer sterk en kreeg Demon geen schijn van kans. Toen ook de aanvoerder van Demon met vijf fouten het veld moest ruimen leek er geen houden meer aan. Leek, want de tussenstand van 28-45 werd langzaam weggewerkt door de thuisploeg. Demon kwam in de vierde periode terug tot 48-51 en had zelfs balbezit. Een geforceerde actie van de thuisploeg bracht geen score en Rijnmond kreeg de tijd om de wedstrijd uit te spelen. De 2 persoonlijke fouten maakten definitief een einde aan de wedstrijd. Rijnmond speelde erg sterk en als collectief. De ploeg is voor elke tegenstander heel lastig en heeft in Maxwell een hele sterke speler. Rijnmond gaat dan ook mede aan de leiding na twee wedstrijden.