jongens junioren eredivisie: BS Leiden – Rotterdam basketball

De eerste helft liet BS Leiden zien tot grote dingen in staat te zijn. Rotterdam begon sterk met Bob de Graaf, maar werd met name op snelheid afgetroefd. Na tien minuten was de stand 31-11. Bij rust was de wedstrijd gespeeld. (56-31). Leiden probeerde diverse verdedigingsvormen uit om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Rijnmond. Rotterdam speelde aanvallend erg goed basketball en liet zien dat ze echt nog niet afgeschreven hoeven te worden. De 2e helft speelt de hekkensluiter gelijk. Toch zal de opgave voor Alwin vd Pluijm bijna onmogelijk zijn. Na tien nederlagen op rij is de achterstand op een veilige plek al opgelopen naar 8 punten. BS Leiden heeft na tien wedstrijden de volle winst van 20 punten. Coach Ivo Boom: “dit waren belangrijke punten. Nu kunnen we tegen Rijnmond lekker vrijuit ballen. Door de nederlaag bij MPC ligt de druk nu bij de Rijnmonders”.