Matchpoint voor MPC Capitals

1e kwart : 17-20 2e kwart : 38-46 3e kwart : 69-58 4e kwart : 90-83 bezoekers : 4000
topscorers 1e kwart : Reed / Novak 6 pnt , Daniel Jones 7 pnt topscorers 2e kwart : Kriisa 8 pnt, Hamlet 12 pnt topscorers 3e kwart : Novak 19 pnt, Hamlet 12 pnt topscorers 4e kwart : Novak 23 pnt, Hamlet 17 pnt

Huijbens scoort de eerste punten en vervolgens blijkt Daniel Jones, zou in de belangstelling staan van MPC Capitals, niet te stoppen. Gary Buchanan is vooral het slachtoffer en krijgt al vroeg twee fouten door foutief verdedigen van Jones. De driepunter van Triemstra geeft MPC Capitals nog een voorsprong van 16-14. Tulip Den Bosch zal toch door beter spel het kwart winnend afsluiten.

Het tweede kwart zijn de tien minuten van Jeremiah Hamlet, de gehele play-offs schiet hij geen deuk in een pakje boter maar nu ineens vier driepunters op rij. Driepunters van Kriisa en Buchanan houden de schade beperkt voor MPC Capitals. De driepunter van Rogier Jansen is omstreden omdat hij met een voet op de lijn stond. Yahir Rock zal vroegtijdig het veld verlaten. Hij heeft een knie tegen zijn scheenbeen gekregen tijdens een ongelukkige botsing. Of hij donderdag zal meespelen is nog niets bekend.

Via de verhalen heeft Ton Boot zich even ‘uitgeleefd’ in de kleedkamer. Na afloop gaf hij aan het beschamend te vinden dat zulke jonge mensen niet genoeg energie op kunnen brengen om voor het kampioenschap te knokken. Dat heeft hij de spelers verteld en die hebben het opgepikt. Een soort van wervelwind brengt de wedstrijd ‘in control’ voor MPC Capitals. Een kwartstand van 31-12 is uitermate goed. Opvallende man voor MPC Capitals is Daniel Novak die in dit kwart elf punten scoort. Zijn eigen spel is goed geweest maar toch is het een verdienste van het team aldus Novak over de overwinning. Daniel Jones beleeft een heel vervelend moment want op een cruciaal moment in de wedstrijd dunkt hij in zijn eigen basket.

Driepunters van Sam Jones brengt de spanning helemaal terug en met nog 4:20 te gaan heeft MPC Capitals zijn voorsprong van elf punten zien slinken naar een schamel punt. De driepunters van Jansen en Buchanan zijn de doodsteek voor Tulip Den Bosch. De mensen van onder de rivieren hebben een prima pot gespeeld alleen het slechte derde kwart is het team funest. De driepunters van Hamlet en Novak zijn alleen voor de statistieken nog van belang.