meisjes ere-divisie: Leiderdorp – Grasshoppers

In Katwijk had Grasshoppers ruim gewonnen van Leiderdorp, maar dat was ook een van de laatste goede wedstrijden. Daarna volgde een serie van zeer matige wedstrijden waardoor Grasshoppers van de 5e plaats zakte naar de 10e plaats en in de degradatie zone terecht kwam. Het was heel belangrijk om nu weer de punten uit Leiderdorp mee naar huis te nemen, maar na de slechte prestatie tegen Den Helder vorige week leek dat geen makkelijke opgave. Dat was het ook niet, maar na een slecht begin herstelde de ploeg zich goed en wist met hard werken de achterstand om te draaien in een kleine voorsprong, waarvan in de slotseconden net genoeg overbleef om met minimaal verschil te winnen 51-52. Leiderdorp begon veel beter aan de wedstrijd dan Grasshoppers. Leiderdorp scoorde te gemakkelijk omdat de verdediging van Grasshoppers de 1-1 acties niet wist af te stoppen. In de aanval kwam de Katwijkse ploeg niet goed bij het bord en was scoren weer erg moeilijk. Halverwege dit kwart keek Grasshoppers tegen 13-2 achterstand aan. Na een time-out werd de verdediging iets beter opgepakt en ging Leiderdorp minder gemakkelijk scoren, maar ook aan Grasshoppers kant bleef scoren moeilijk, waardoor dit kwart de marge 11 punten bleef 16-7. Het tweede kwart werkte de ploeg hard in de verdediging en wist dmv de press een aantal keren balwinst te veroveren. Nadine Sluys slalomde een paar keer door de Leiderdorpse verdediging heen en zette daarmee haar ploeg op het goede spoor en langzaam knabbelde Grasshoppers steeds meer punten van de achterstand af. Marloes van Klaveren, driepunter, Willemieke Zwaan en Jamie Vletter stonden aan het einde van goede aanvallen, maar het was nog niet genoeg om de achterstand helemaal ongedaan te maken. Dit kwart werd met 11-15 gewonnen en met een 27-22 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Grasshoppers bleef hard werken in de verdediging en pakte steeds meer verdedigingsrebounds Diana v/d Boon, nog steeds geblesseerd aan haar knie, nam deze periode het voortouw in de aanval. Nadine Sluys, Mariƫlle de Jong, Jacoline Zwaan, Ilse v/d Oever en Marloes van Klaveren speelden met veel inzet in de verdediging en wisten Leiderdorp deze periode op 9 punten te houden. Grasshoppers kroop dichterbij, maar stond ondanks de 9-13 winst in dit kwart toch nog achter 36-35. Leiderdorp kreeg het moeilijk ook omdat twee speelsters met een enkelblessure moesten afhaken. In de aanval ging het steeds beter lopen en met driepunters van Ilse v/d Oever en Nadine Sluys en scores van weer Ilse v/d Oever, Jamie Vletter en Marielle de Jong kwam Grasshoppers voor het eerst op voorsprong halverwege dit kwart. Met nog 3 minuten te spelen en 6 punten voorsprong moesten daarna zowel Diana v/d Boon als Jamie Vletter met 5 fouten het veld verlaten. Ook bij Leiderdorp moest Kirsten van Haver met 5 fouten er af en dat gaf de verdediging van Grasshoppers wat lucht. Toch werd het nog erg spannend doordat Leiderdorp 4 vrije worpen, door onnodige fouten van Grasshoppers, feilloos benutte en een lay-up, door niet opletten in de Katwijkse defensie, verzilverde. Met nog 11seconden te spelen was de marge nog maar 1 punt. Na een schot van Leiderdorp pakte Grasshoppers de rebound en de winst in de zoemer 51-52. Scores: Nadine Sluys: 15, Diana v/d Boon: 13, Jamie Vletter: 7, Mariƫlle de Jong: 5, Ilse v/d Oever: 5, Marloes van Klaveren: 5, Willemieke Zwaan: 2.