Dames ere-divisie: Grasshoppers – ProBuild Lions

Grasshoppers trof thuis Probuild Lions uit Landsmeer, de huidige nummer 3 in competitie. De uitwedstrijd was ruim verloren gegaan en het voornemen was om een zo goed mogelijke wedstrijd neer te zetten. Een score van Talia Versteeg, gevolgd door een driepunter van Alie Rousseau, gaf een 5-2 voorsprong op de borden. Amerikaanse Green van de gasten antwoordde met 2 driepunters en ook Canadese Mckenzie in Landsmeerse dienst scoorde er vrolijk op los. Een score van de wederom nuttig spelende Corine Spaargaren gaf nog hoop aan het eind van het eerste kwart: 14-18. Daarna leek het erop alsnog dat Probuild fitter was. Een tussensprint van 16-29, en daarna 7 punten op rij van opnieuw Green zette Probuild zelfs op 21-38 en Grasshoppers keek tegen een grote achterstand aan. Carola de Jong met een driepunter en Jessica Kemp met een gewone score zorgde voor een ruststand van 27-42. Duidelijk was dat Grasshoppers uit een geheel ander vaatje diende te tappen om er nog een echte wedstrijd van te maken. Het was echter Probuild dat het initiatief naar zich toe trok. Via 27-45 werd het zelfs 29-51. Daarna waren het Alie Rousseau en Jessica Kemp die aanvallend een vuist konden maken en via 35-51 werd het nog 38-52. Helaas was het Rhona Mckenzie die met een score plus bonus, de stand naar 38-55 trok aan het eind van het derde kwart. Het vierde kwart was een kopie van het derde. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren. Na 5 minuten was de stand 41-62, waarna Grasshoppers met een press nog probeerde iets van de achterstand af te knabbelen. Dit lukte helaas ook niet, waarna het eindsignaal kwam bij 50-73. Scores: Sanne van Bohemen 1, Talia Versteeg 2, Corine Spaargaren 3 (9 rebounds), Petra de Zwart 4 (7 rebounds), Carola de Jong 10, Jessica Kemp 13 (7 reb) en Alie Rousseau 17.