meisjes eredivisie: Grasshoppers – Den Helder

Zaterdag stonden twee ploegen met veel blessure leed tegenover elkaar. Bij Den Helder ontbraken drie speelsters met knieproblemen. Bij Grasshoppers stond aan het begin van de week de teller op 4 blessures en een afwezige. Brenda Guyt kon wel spelen maar was niet fit. Den Helder bleek toch de sterkere ploeg en vooral door een zeer slecht derde kwart ( 9-25) werd er met 46-55 verloren. De eerste periode kwam het score maar moeizaam op gang bij Grasshoppers. In 9 minuten tijd scoorde Grasshoppers geen enkele normale score, maar mochten er 10 vrije worpen worden genomen, waarvan er 7 werden benut. In de verdediging was het moeilijk de lange mensen van Den Helder van het bord te houden en werd de rebound boven de Katwijkse hoofden weggeplukt en scoorde Den Helder daar gemakkelijk uit. In de laatste minuut kon Grasshoppers nog twee keer uit een aanval scoren en met een 11-19 stand werd de eerste periode afgesloten. Het tweede kwart werkte de ploeg hard in de verdediging en werd de press goed opgelost. Ook aanvallend werd er met overleg gespeeld en werden de kansen afgemaakt en in de 7e minuut haakte Grasshoppers weer aan 19-23. Den Helder bleef moeite met scoren houden, maar ook Grasshoppers vergat nu kansen te verzilveren en zo nog dichterbij te komen. Met een driepunter van Den Helder werd de deur weer dichtgegooid, al won Grasshoppers deze periode wel met 10-7 en met een 21-26 stand werd de kleedkamer opgezocht. Vorige week kwam Grasshoppers na rust goed terug in de wedstrijd, maar deze keer zeker niet. De eerste minuten bleef het verschil zo´n 6 punten, maar met een 21-3 run van Den Helder in 5 minuten werd de wedstrijd weggegooid. De press werd niet meer goed opgelost, de centers van Den Helder mochten steeds naar het bord gaan, de rebounds pakken en afmaken. Grasshoppers stond erbij en keek er naar en zag na deze derde periode een 30-51 achterstand op het bord staan. Her vierde kwart herstelde Grasshoppers zich nog wel knap. Nu werd er wel geknokt in de verdediging, werd de press uitgespeeld en o.l.v. de goed spelende Mariëlle de Jong werden de aanvallen afgerond. Den Helder kwam 7 minuten niet aan scoren toe en met een 12-0 run kwam Grasshoppers terug tot 42-51. Grasshoppers kon de laatste minuten dat gaatje niet meer dichten omdat er net weer werd gemist. Den Helder scoorde nog 5 punten in de laatste minuten en trok met een 46-55 eindstand de overwinning naar zich toe.