meisjes junioren : Celeritas – Grasshoppers

De bus vertrok zaterdag uit Katwijk zonder Marloes van Klaveren, omdat die met Dames 1 zou meespelen, voor de uitwedstrijd tegen Celeritudo in Groningen. Celeritudo is een jonge ploeg met veel lengte, die tot nu toe een goede start in de competitie heeft gemaakt. De eerste paar minuten is het voor beide ploegen zoeken naar de basket, waarbij Grasshoppers steeds fouten nodig heeft om de aanval af te stoppen. Door het slecht nemen van vrije worpen door Celeritudo en scores van Brenda Guyt en Jamie Vletter neemt Grasshoppers toch een 2-4 voorsprong. Nadine Sluys valt goed in met 5 punten op rij en met de score van Diana v/d Boon wordt de voorsprong groter 6-11 na 6 minuten. Celeritudo komt terug naar 12-13 maar met een driepunter van Lieke van Bohemen wordt het verschil in de 9eminuut weer 6 punten. In de laatste minuut weet Groningen toch weer dichterbij te komen doordat de Katwijkse ploeg nog twee keer balverlies lijdt 16-18. Het tweede kwart loopt het bij Grasshoppers niet goed. In de aanval wordt, ook door het goede verdedigen van Celeritudo en het nauwelijks pakken van aanvalsrebounds, in 6 minuten 3 punten gescoord. In de verdediging krijgt de guard van Celeritudo alle vrijheid om te driven en als ze niet zelf scoort kan aan de buitenkant een ploeggenoot de bal krijgen en daar wordt goed raak geschoten met o.a. 3 driepunters. Grasshoppers loopt zo tegen een grote achterstand op 34-21. Celeritudo scoort de laatste 4 minuten nog maar 1 punt en met goed benutte vrije worpen en scores wordt het gaatje bijna weer gedicht bij rust 35-30. Het derde kwart zet Grasshoppers het betere spel van de laatste minuten van voor de rust voort. De schoten bij Groningen vallen niet en Grasshoppers heeft nu wel de verdedigingsrebound en schakelt razend snel over naar de aanval. Met een 11-0 run wordt de 5 punten achterstand in de 6e minuut omgezet in een 35-41 voorsprong. Groningen schiet met een driepunter de eerste punten van dit kwart erin en blijft doorgaan met scoren en komt weer terug naar 42-43. Stand na het derde kwart, 42-48. De wedstrijd is nog niet gespeeld 46-50 na 3 minuten. Celeritudo verzuimt door het missen van vrije worpen een voorsprong te nemen en komt terug naar 59-60 in de 8e minuut. De coach van Groningen krijgt een technische fout na appèl omdat hij denkt dat Brenda Guyt bij een vrije lay-up lopen maakt, waarna Lieke van Bohemen 1 van de twee vrije worpen scoort 59-63. Celeritudo scoort de volgende aanval uit de rebound, maar Jamie Vletter maakt met een ongelooflijke bal via het bord het verschil weer 4 punten bij het ingaan van de laatste minuut. Eindstand 65-68