Meisjes junioren : Den Helder vs Celeritudo

Den Helder geldt voor ons(Celeritudo) als een ‘dichtbij’ wedstrijd en dan moeten we altijd met eigen vervoer en niet met één van onze gezellige busjes. Gelukkig hebben we leuke mensen bereid gevonden om ons naar de kop van Noord Holland te vervoeren. Toen bij aankomst de coach van Den Helder ons persoonlijk op koffie komt trakteren kan de dag niet meer stuk . Het is een redelijke wedstrijd waarbij aan beide kanten wordt gegrossierd in het geven van verkeerde en slechte passes, zodat er veelvuldig bal verlies wordt geleden. Els Kijlstra begint ijzersterk en Carian Boorsma speelt de frustratie van de vorige week met verve van zich af. In het tweede kwart stelt Celeritudo dan orde op zaken. De verdediging wordt strakker en het tempo opgevoerd bij Celeritudo . Via 23-16 en 31-27 komen we bij rust bijna gelijk: 35-33. Celeritudo ziet kans om aan het einde nog twee puntjes van onze voorsprong af te snoepen zodat er na het derde kwart een stand op het bord staat 56 – 47 (21 – 14). Via 62-51 wordt in de zesde minuut zelfs 69-55. Maar dan tonen we toch veerkracht. Na 73-62 (één minuut voor tijd) brengen Els Kijlstra en Sabine Maasdam ons terug tot de eerder genoemde 73-66.
Eindstand Den Helder vs Celeritudo 78-68