reacties Groene Uilen na bekerwedstrijd

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na de wedstrijd Groene Uilen – Lieshout waren Natalie Mensinga, Susanne Wagtelenberg en Lyet Reilman, alle drie van de Groene Uilen, bereid om mee te werken aan een interview.

Susanne en Lyet zijn sinds dit seizoen nieuw bij Groene Uilen. Middels het Groene Uilen / Moestasj toernooi maakten ze kennis met de club. Het bevalt ze erg goed bij de Uilen.

Alle drie dames willen zich graag verbeteren. Lyet wil groeien in de rol van guard (ze had een paar goede assists o.a. op Iris en Charlotte), Susanne wil zich ontwikkelen als forward (ze scoorde 2x: 1 drive en 1 break) en Natalie hoopt nog eens eredivisie te mogen spelen. Vandaag speelde ze dus niet wegens een blessure maar normaal laat ze leuke dingen zien. Haar hookshot is een van de fraaie staaltjes die ze in huis heeft.

Het team wil zich graag handhaven in de promotiedivisie. Om dat te bereiken wil de ploeg eerst een goed spel ontwikkelen. De punten komen daarna wel. “Focus at efforts, not at winning!”

Op www.damesbasket.nl werd geschreven dat de speelsters zich zouden moeten kleden in strakke pakjes zoals de nationale ploeg van Australiƫ. Van Natalie Mensinga werd gezegd dat ze een lijf heeft om van te watertanden (both on and off the court). De andere speelsters zijn ook leuke meiden. Ik vind commentaren op het uiterlijk niet relevant. Ook niet als ik het met de inhoud ansich eens ben. Zelf zou ik als sporter op mijn sportieve kwaliteiten willen worden beoordeeld, ik vind het dan niet leuk als andere sporters op hun uiterlijk worden beoordeeld.

De dames denken dat vrouwenbasketball niet vrouwelijk wordt gevonden. Het is te fysiek. Kenners weten dat dit gewoon bij het spelletje hoort.

De dames zouden graag zien dat er meer aandacht komt voor vrouwenbasketball. De NOS zendt zo’n 10 minuten uit van een wedstrijd uit de mannen eredivisie maar geen beelden van de vrouwen eredivisie. Voor sportende vrouwen is sowieso weinig aandacht en de wereldsport basketball is in Nederland heel erg klein.

In strakke pakjes zullen de toeschouwers de Uilen niet snel zien. “Ik ga geen strak pakje dragen!” zei Susanne terecht. Kleding draag je omdat het functioneel moet zijn ten opzichte van je werkzaamheden niet om publiek te trekken.