meisjes junioren ere-divisie: Celeritudo – Grasshoppers

Ondanks hard werken verlies voor MJ1 tegen Groningen 65-72. Zaterdag jl. kwam ondanks het slechte weer Celeritudo uit Groningen naar Katwijk. Algauw bleek dat er maar 1 scheidsrechter aanwezig was en, na overleg met die scheidsrechter en de beide coaches, werd Carola de Jong verzocht om als tweede scheidsrechter op te treden. Zij deed dat zeer goed zodat het ontbreken van die tweede scheidsrechter geen invloed had op de wedstrijd. Na een slap begin herstelde Grasshoppers zich knap maar kon het net niet lang genoeg volhouden om de winst in Katwijk te houden, eindstand 65-72. De eerste periode had Grasshoppers niets in te brengen tegen de veel langere Groningse ploeg. De aanvoer naar de “luchtmacht”werd vrij gelaten en vervolgens hadden de veel kleinere Katwijkse speelsters geen schijn van kans om het lengteoverwicht van het bord te houden. Daarbij kwam ook het scoren niet echt op gang, slechts 7 punten in dit kwart door een driepunter van Marloes van Klaveren, en een score van Ilse v/d Oever en Mariëlle de Jong. Het was daarom niet vreemd dat Grasshoppers na het eerste kwart met 7-19 achterstond. Het tweede kwart schroefde Grasshoppers de druk in de verdediging flink op, omdat dat de enige manier was om de centers van Groningen niet in het spel te laten betrekken. Met een felle MTM over het hele veld dwong de Katwijkse ploeg veel fouten af en schakelde daarna razend snel over naar de aanval, waar Mariëlle de Jong, Diana v/d Boon, Nadine Sluys en Willemieke Zwaan de achterstand terug brachten tot 22-26 in de 7e minuut. Grasshoppers kon de druk volhouden en ging door. Jacoline Zwaan ,driepunter, Mariëlle de Jong, schotje, en de keihard in de verdediging werkende Nadine Sluys met een benutte vrije worp brachten de ploegen weer op gelijke hoogte 28-28 in de 9e minuut Celeritudo nam weer een voorsprong, maar Marloes van Klaveren met een tweede driepunter en een score van Ilse v/d Oever in de zoemer zorgde voor een dik verdiende voorsprong voor Grasshoppers 33-32. De vraag was natuurlijk hoelang de toch gehandicapte ploeg, Brenda Guyt en Lieke van Bohemen geblesseerd, Willeke Krijgsman ziek in bed, Jamie Vletter liep half ziek in het veld en Mariëlle de Jong niet 100% door een slepende knieblessure, dit vol kon houden. In het derde kwart kon Grasshoppers tot de 6e minuut het moordende tempo vasthouden en pakte een 44-36 voorsprong. Daarna verslapte de ploeg even en meteen was daar weer de lengte van Groningen, die profiteerde 44-41. Na een time-out was de druk er weer en met een score en een driepunter zette Jamie Vletter haar ploeg weer op een ruimere voorsprong. Door onoplettendheid in de laatste minuut gaf Grasshoppers 4 dure punten cadeau en kon met een krappe voorsprong het derde kwart afsluiten 51-49. Grasshoppers verviel in dezelfde fout als aan het begin van de wedstrijd. Het liet de pass naar de centers te makkelijk vertrekken en rommelde in de aanval. Celeritudo nam meteen de wedstrijd over met een 8-0 run in drie minuten 51-56. Een time-out schudde de dames weer wakker en in 1 minuut was het weer gelijk 58-58. Maar weer kon Grasshoppers de druk niet vasthouden ook omdat Marloes van Klaveren en Nadine Sluys met 5 fouten er uit moesten. Groningen nam opnieuw een voorsprong ,omdat het in de aanval ook stokte bij Grasshoppers 58-65 in de 8e minuut. Twee scores van Jacoline Zwaan en een hele verre driepunter van Jamie Vletter in de laatste minuten waren niet genoeg om het gaatje te dichten omdat Groningen doorging met scoren. Grasshoppers had heel hard gewerkt en moest moegestreden toch de overwinning aan Groningen laten, dat goed had geprofiteerd van hun lengteoverwicht. Diana v/d Boon: 12