meisjes junioren ere-divisie: Perik Jumpers – Grasshoppers

Na twee weekenden geen wedstrijd moest MJ1 naar Tubbergen voor de wedstrijd tegen Perik Jumpers. Vanaf de eerste minuten was meteen duidelijk dat het een moeilijke avond voor Katwijk zou worden. Tegen een veel feller en makkelijk scorend PJ had Grasshoppers weinig in te brengen en zonder ook maar één moment in de wedstrijd te zijn geweest verloor Grasshoppers kansloos van de sterk spelende thuisvereniging. De eerste minuten kreeg Grasshoppers een aantal vrije kansen onder het bord, maar ook nu, zoals steeds in de laatste wedstrijden gebeurde, werden deze niet benut. Perik Jumpers scoorde wel uit het door een felle press verkregen balbezit en na 3 minuten was de eerste time-out bij een 9-0 achterstand geen overbodige luxe voor Grasshoppers. De press werd hierna beter op gelost en Jamie Vleter scoorde de eerste punten en de na haar blessure weer goed spelende Lieke van Bohemen scoorde een driepunter. Met nog twee scores van deze dames kwam het Grasshoppers totaal op 9 punten deze periode. Perik ging door met scoren ook omdat de veel kleinere speelsters van Grasshopers de lengte van Perik niet van het scoren konden afhouden 20-9. Het tweede kwart bleef de punten bij Grasshoppers zeer duur. Waar bij Perik de ballen met speels gemak door de ring bleven glijden, vielen de schoten bij Grasshoppers steeds net niet. De schamele 11 punten werden bij elkaar gesprokkeld door Jacoline Zwaan, Nadine Sluys, Willeke krijgsman en Jamie Vletter. Moeilijk scoren heeft vaak ook invloed op de verdediging, al zou dat niet moeten. Bijna iedereen was steeds een stapje te laat en gaf niet voldoende druk op de bal, waardoor de centers te makkelijk de bal konden krijgen. Ook deze periode werd met 20-11 verloren en dat resulteerde in een 40-20 ruststand. Het derde kwart speelde de ploegen gelijk op. Lieke van Bohemen opende met een driepunter, maar moest drie minuten later opnieuw met een knieblessure het veld verlaten. Ilse v/d Oever ging een aantal keer goed naar het bord. Perik Jumpers bleef echter ook gewoon scoren zodat het verschil niet echt kleiner werd. Aanvoerster Jamie Vletter, 10 rebounds, 6 intercepties en 12 punten in deze wedstrijd, bleef hard werken tegen haar veel langere tegenstandsters. Met haar score in de laatste seconden werd deze periode winnend afgesloten 16-17, maar dat veranderde weinig aan de comfortabele voorsprong voor Perik 56-37. Het laatste kwart was Grasshoppers het goede spoor de eerste minuten weer volslagen bijster. Niemand nam de leiding in de aanval en dat leidde tot balverlies en niet scoren. Perik profiteerde onmiddellijk en liep meteen weg naar een nog grotere voorsprong 68-40. Door het missen van een aantal vrije worpen waren 9 punten het povere resultaat van deze periode en bleef de achterstand tegen het nog steeds makkelijk spelende Perik even groot. Grasshoppers verloor zo kansloos met 73-45. Jamie Vletter: 12