meisjes junioren eredivisie: Grasshoppers – Leiderdorp

Grasshoppers heeft door blessures maar 8 speelster ter beschikking, dat zijn er nog altijd 3 meer dan Leiderdorp, dat slechts met 5 speelsters aan de wedstrijd kon beginnen en pas halverwege de wisselspeelsters zag binnenkomen. Grasshoppers ging meteen goed van start en met o.a. driepunters van Mariëlle de Jong en Marloes van Klaveren werd meteen een voorsprong genomen 14-6. In de verdediging gaf alleen de drive van Corine Manuputty van Leiderdorp de nodige problemen. Het merendeel van de rebounds was voor Grasshoppers en van daaruit kon de break opgezet worden. Diana v/d Boon verzilverde nu wel de geboden kansen en ook Jacoline Zwaan gaf haar visitekaartje af met twee loepzuivere driepunters. Grasshoppers bleef een hoog tempo spelen en Leiderdorp, zonder wissels, hapte naar adem en was blij met de twee minuten rust 31-11. Het tweede kwart was het vuur uit de aanval. In 6 minuten werd er 1 keer gescoord. Leiderdorp kreeg meer ruimte en profiteerde met een 2-12 run en kwam terug tot 33-23. Nadine Sluys zorgde met haar score voor de ommekeer. Leiderdorp scoorde de resterende 4 minuten twee punten. Grasshoppers pakte het goede tempo weer op en Jamie Vletter, Willeke Krijgsman, Mariëlle de Jong en Diana v/d Boon tilden de voorsprong weer naar 46-25 bij rust. De eerste minuut van het derde kwart was voor Leiderdorp maar daarna nam Grasshoppers het scoren weer over. Leiderdorp moest veelvuldig aan de noodrem trekken. Met 9 uit 10 vrije worpen haalden Mariëlle de Jong, Willeke Krijgsman, Diana v/d Boon bijna het maximale rendement en zetten hun ploeg op een comfortabele 59-36 voorsprong. Ook Jacoline Zwaan zat, voor het eerst dit seizoen, goed in de wedstrijd en met drie fraaie drives liet zij zien wat haar waarde voor MJ1 kan zijn. De altijd hard werkende aanvoerster Jamie Vletter bepaalde de tussenstand met goed benutte vrije worpen (7 uit 8 over de hele wedstrijd) op 67-42. Het laatste kwart werd er door beide ploegen nog maar wat aangerommeld. Grasshoppers kwam nog bijna in personele problemen doordat er nogal wat makkelijk fouten werden gefloten. Leiderdorp stond vaak op de vrije worplijn en kon iets van de achterstand afknabbelen. Marloes van Klaveren gooide met een driepunter de deur weer in het slot en met score over en weer bleef de voorsprong gelijk.