Meisjes junioren Eredivisie: Leiderdorp – Hoofddorp

In deze vierpuntenwedstrijd nam Leiderdorp middels 3 op rij ingeschoten 3-punters de leiding.De Moerman-girls wisten zich knap te herstellen, en via goed lopende aanvalscombinaties werd de aansluiting weer gepakt.
Na een tussenstand van 23-21 zag Leiderdorp wederom kans om weer een wat ruimere marge op het bord te brengen. Hoofddorp daarentegen begon in deze fase ook wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en kon door een goed uitgevoerde press Leiderdorp enigszins onder druk krijgen.Toch wist de thuisploeg met een minimale voorsprong van 1 punt naar de kleedkamer te gaan. Ruststand 38-37. Aan het begin van de 2e helft liet Hoofddorp duidelijk zien met wat voor bedoeling men naar Leiderdorp was afgereisd. Via een 16-3 run werd met een 41-53 tussenstand duidelijk afstand genomen van de thuisploeg. De Moerman-girls zouden deze voorsprong met verve verdedigen en liepen zelfs uit naar een maximale voorsprong van 18 punten met nog 3 minuten te spelen. In de slotfase liepen de de gemoederen hoog op en werden over en weer speelsters met 5 persoonlijke fouten naar de bank gestuurd.
Ondanks dat Leiderdorp in de laaste 3 minuten nog een 8-0 plaatse kwam de overwinning voor de Moerman-girls niet meer in gevaar.
Ruststand 38-37 Eindstand 60-70.