meisjes junioren: Grasshoppers – Black Eagles

Grasshoppers vertrekt ‘gehandicapt’ met Lieke van Bohemen (knieblessure), Brenda Guyt (achillespees), die het wel zou gaan proberen te spelen maar uiteindelijk niet kon, Nadine Sluys en dus drie basisspeelsters miste. Willeke Krijgsman opende met een goede drive de score maar miste de bonus vrije worp en dat was de voorbode voor eigenlijk alleen maar missers in de volgende minuten. Black Eagles moest veelvuldig aan de noodrem trekken om de 1-1 van Grasshoppers af te stoppen, maar met 2 uit 9 vrije worpen waren deze kansen niet echt besteed aan de Katwijkse ploeg. Ook de Brabantse ploeg wist niet echt vaak te scoren maar nam wel een 7-3 voorsprong. Met een score en bonus in de laatste minuut bracht Jacoline Zwaan toch haar ploeg weer naast Black Eagles na de eerste periode 10-10. Het tweede kwart werd er initiatief genomen in de aanval. Uit een goede aanval kwam een drive of een op een goed moment genomen schot en ook de break werd goed ingezet, maar werd er niet gescoord. Tegenover de 5 punten van Grasshoppers stelde Black Eagles er 14 en ging dus met een 24-15 voorsprong naar de kleedkamer. Twee drie punters van Jamie Vletter en Jacoline Zwaan brachten hun ploeg weer in de wedstrijd 30-24, maar vervolgens werd er weer niet goed verdedigd en uitgeboxed, waardoor Black Eagles weer weg kon lopen 33-24. Na een time- out werd de verdediging weer aangetrokken en ook in de aanval werd de kansen en vrije worpen benut door Ilse v/d Oever, MariĆ«lle de Jong, Marloes van Klaveren en Willeke Krijgsman. In de 9e minuut was het gaatje weer dicht 37-35. Weer kon de Katwijkse ploeg niet doordrukken en liet de laatste 2 minuten Black Eagles opnieuw een voorsprong nemen door slecht opletten in de rebound en de verdediging en zelf niet te scoren 41-35. Daarbij kwam ook nog eens het verlies van Marloes van Klaveren die zich verstapte en met een pijnlijke enkel het veld moest verlaten.

Deze achterstand bleef de eerste 4 minuten van het laatste kwart op het bord staan 48-41. Driepunters van Mariƫlle de Jong Diana v/d Boon en breaks met als eindpunt Willeke Krijgsman en Diana v/d Boon draaiden in drie minuten de wedstrijd weer om 49-49. De laatste drie minuten scoorde Black Eagles niet meer en kon Grasshoppers, dat wel bleef scoren, uiteindelijk toch nog de wedstrijd naar zich toe trekken 49-56.