meisjes junioren: Grasshoppers – DAS Delft

Na de beschamende wedstrijd van vorige week had MJ1 vooral tegenover zichzelf wat goed te maken. Dat lukte maar gedeeltelijk. Er werd nu hard gewerkt door de hele ploeg, maar het benutten van de kansen was nu het grote probleem. Twee perioden werd er zeer moeizaam gescoord en daar werd de achterstand opgelopen. In de verdediging had de kleinere Katwijkse ploeg, die nog steeds 3 basisspeelsters mist door blessures, moeite met de lengte van DAS, waardoor uiteindelijk de overwinning terecht naar de ploeg uit Delft ging 57-73. De eerste periode begon Grasshoppers erg ongelukkig in de aanval. Geen bal wilde door de ring gaan en in de verdediging wist men de lange mensen van DAS niet van het bord te houden, waardoor ieder gemist schot weer bij DAS terecht kwam. Na 5 minuten was de achterstand dus 0-11. Jacoline Zwaan schoot eindelijk het deksel van de ring en was deze periode eigenlijk de enige Katwijkse, die met 10 van de 12 punten, aanvallend haar mannetje stond. De overige 5 minuten van dit kwart herstelde de verdediging zich en zo werd de achterstand niet groter 12-23. Het tweede kwart opende Marloes van Klaveren de score met een driepunter en ook Nadine Sluys en Diana v/d Boon wisten nu de basket nu te vinden. Dit betere aanvalsspel gekoppeld aan een hard werkende verdediging bracht Grasshoppers weer terug in de wedstrijd 23-28. Weer een driepunter van de keihard werkende Marloes van Klaveren, die als een van de kleinste van het veld ook nog eens 15 rebounds pakte deze wedstrijd, en twee scores van Ilse v/d Oever bracht de stand terug naar 31-32. Door balverlies in de laatste aanval en daardoor in de laatste seconde een score van DAS verzuimde Grasshoppers met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken 31-34. In het derde kwart werd de wedstrijd verloren. In een hoog tempo vlogen de twee ploegen de eerste minuten door het veld. Maar waar DAS scoorde, daar leed Grasshoppers onnodig en slordig balverlies en weigerde het om vrije kansen te benutten. Er werd weer niet uit geblokt en voordat de aanval opgezet was, was de bal alweer ingeleverd. DAS profiteerde optimaal en stelde met een 9-21 tussenstand in deze periode de overwinning al veilig 40-55. Het 4e kwart had Grasshoppers de zaak weer wat beter op de rails en probeerde met een press het gaatje weer te dichten 50-61. Maar ook nu werden er te veel kansen gemist om echt dichter bij DAS te komen. Met 6 punten in 1 minuut gooide de Delftse ploeg in de 7e minuut de deur definitief in het slot en kwam niet meer in de problemen en nam zo de overwinning mee naar Delft 57-73.