Meisjes Junioren: Wildcats wint van Grasshoppers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een altijd lastige tegenstander van Wildcats kwam naar de Horstacker. Grasshoppers lijkt in competitieverband een ‘angstgegner’ terwijl tijdens de laatste 2 Final Fours Wildcats aan de goede kant van de score stond was dat in competitieverband niet het geval. 4 maal verlies dus en dat wilden we recht zetten.

Natuurlijk start Wildcats met de pressdefense die in eerste instantie niet altijd goed werd uitgevoerd. De eerste score van de wedstrijd is voor rekening van Grasshoppers: 0-3. Dan weten de Wilde Katten o.l.v. Anneloes Kodde met twee driepunters op rij en scores van Francis Donders, Melanie ten Caat en Marie Hoogstraten afstand te nemen.

De eerste periode sluiten we af met een voordelige 23-11 voorsprong. En ja. We hadden een verrassende speelster want Sigrid Sinnema is terug van weg geweest. Met 3 uit 4 verre driepunters deed zij weer behoorlijk mee in het scoren.

De tweede periode is aan de matige kant wat betreft Wildcats. Er wordt niet aggressief genoeg verdedigd waardoor de Katwijkse meiden te gemakkelijk door de defense breken en tot scoren komt. Een 17-13 periodestand, nog steeds in ons voordeel. Dus met rust: 40-24.
De derde periode starten we furieus. Van 40-24 gaan we binnen 4 minuten naar 57-26. De nekslag voor Grasshoppers die dachten beter uit onze press te kunnen komen. Na deze klap te hebben uitegedeeld mochten de speelsters Daphne Stevens, Kris Biesters, Stephanie Maessen, aangevuld met Marie Hoogstraten, Lotte de Vries en Francis Donders de klus klaren.

De derde periode sluiten we af met een 25-8 stand waarna we de vierde periode weggeven: 12-15. Eindstand: 77-49.
Een duidelijk overwinning met een team dat hard voor elkaar wil werken en steeds beter op elkaar raakt ingespeeld.
Topscoorsters Wildcats: Marie Hoogstraten 10, Sigrid Sinnema 11, Francis Donders 15 en Anneloes Kodde 16 punten.