mening coaches

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Pete Miller:

Veertig wedstrijden in een seizoen is echt teveel. Het is vooral oneerlijk voor de Europagangers. In iedere competitie worden Europagangers vrijgehouden door de week zoals in Spanje.

Zelfs als je de competitie een paar weken langer maakt heeft weinig effect. Ik hoop wel dat de verdeling van thuis/uitwedstrijden eerlijk gebeurd. De best of five in de eerste ronde is een redelijk compromis. Ik hoop ook dat men dit voor een lange tijd handhaaft maar eerst een seizoen ter evaluatie. Elk seizoen iets anders is niet prettig. Financieel zal het weinig impact hebben aangezien de recettes voor de meeste clubs geen wezenlijk deel van de begroting is.

Marco van den Berg:

Veertig wedstrijden is echt te gek. Daarnaast vind ik een best-of-five in de eerste ronde van de play-offs goed. Het wordt makkelijker mijn spelers te motiveren aangezien ze mentaal minder moe zullen zijn. Terug naar dertig wedstrijden is goed voor Europagangers. Zij zijn de grote initiator achter de wijzigingen.

We moeten alles doen om de Europa-teams te ondersteunen. Daar is de gehele competitie bij gebaat. Dat is de mening van beide coaches.