Hanzevast Capitals wint maar einduitslag onduidelijk

De voorgaande ontmoetingen tussen Hanzevast Capitals en Aris Friesland werden allemaal gewonnen door de thuisploeg. Niet elke wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen want de vorige wedstrijd in Martiniplaza werd zelfs onverdiend gewonnen volgens Marco van den Berg.

Vanavond maken de eerste vijf minuten duidelijk dat de thuisploeg geen behoefte heeft aan een close game. Hanzevast Capitals begint fel en start sterk met veel scores. Mooie aanvallen en driepunters wisselen elkaar in hoog tempo af. Halverwege het kwart is het al 21-10.

De start is dus positief voor de thuisploeg maar toch kan de wedstrijd een vervelend staartje gaan krijgen. Ransford Brempong stapt aan het eind van het eerste kwart hinkend van het veld. Er wordt gevreesd voor iets met zijn meniscus. Vrijdag hoopt de club meer duidelijkheid te kunnen geven over de kwetsuur en mogelijke revalidatietijd.

Aris Friesland scoort met 20 punten ook niet slecht maar als je 34 toestaat voor de tegenstander wordt het nog steeds erg moeilijk. In het vervolg van de wedstrijd is de productie minder hoog maar beide teams blijven er op los scoren. De ploeg van Pete Miller loopt aan het begin van het tweede kwart zelfs in tot zes punten.

Ze hebben de kansen om nog dichterbij te komen maar door een paar turnovers worden de kansen niet benut. Voorbeeld hiervan is een inworp vanaf de zijlijn die zo in de handen van Chaz McCrommon. geworpen wordt.

De acht punten verschil halverwege het kwart wordt zestien bij de rust dankzij de driepunters van Bellin. Bij de stand 57-41 begint het tumulteuze derde kwart. In luttele seconden wordt er door de arbiters en de jurytafel een chaos geschept die ongekend is.

Pete Miller verteld wat er gebeurde in die seconden. “Het begon met de driepunter van Bauscher die voor twee punten op het scorebord kwam te staan. Vervolgens wordt een score van Chaz McCrommon voor ons geteld. De scheidsrechter kwam naar me toe met slecht en goed nieuws. Het goede nieuws was dat we het puntje van Bauscher er bij kregen. Het slechte nieuws is dat we twee punten minder krijgen. Zaterdag in Zwolle werd er ook een punt gemist op het scorebord en toen werd het overtime. Maar ondanks alle commotie over die punten hebben we wel verloren. Daar is geen onduidelijkheid over”.

Het hoogtepunt van het derde kwart is de fraaie alley-oop van Keith Spencer. Een van het trio wat hard werkte en veel voor zijn team heeft gedaan. Samen met Matt Bauscher uiteraard en Rein van der Kamp proberen ze het zeker tegen Hanzevast Capitals. Aanvallend doet Aris Friesland het ook goed maar de verdediging laat teveel steken vallen. Stand na het derde kwart en voor de correctie is 80-67.

Coaches, jurytafel, scouts en scheidsrechters discussiren enkele minuten over de stand. Uiteindelijk vindt er dus een correctie plaats. Waarvan ook betwijfeld mag worden of die correct is.

Het laatste kwart begint met de correctie van de score die op 82-66 wordt gezet. Verder zijn de tien minuten voor de statistieken want de beslissing is allang gevallen. Halverwege het kwart vinden de coaches ook prima want alle starters worden vervangen. Zo staan Mladenovic, Roye, De Roos en Roozendaal samen op het parket aangevuld met Bellin. Dat zal niet zo vaak meer gebeuren dit seizoen. Een naam die ook genoemd moet worden is die van Julian Khazzouh. Zijn puntenaantal blijft steken op 10 maar hij heeft wel 17 rebounds gepakt.

Is de wedstrijd nu geindigd bij 103-85 of 103-83? Zelfs na afloop is het niet bekend en nemen de coaches aan dat het 103-83 is geworden. “Wij speelden vanavond een beetje ongeorganiseerd en hadden een vreselijke verdediging en wij waren niet zo agressief als de tegenstander.”, aldus de verliezende coach Miller.

“We winnen de wedstrijd in het eerste kwart. Als wij onze schoten zoals in dat kwart raken en kunnen rennen zijn we in staat om van iedereen te winnen. Zelfs van Amsterdam”, volgens de overtuiging van Marco van den Berg.