MPC Capitals – Cape Holland

Gelukkig win je door meer punten te scoren dan de tegenstander…

Dat is maar goed ook voor de MPC Capitals want ze hadden de punten niet verdiend vanwege het fraaie spel. Opvallend is dat de Groningers nog steeds geen goede 24-seconden schotklok boven 1 van de baskets hebben. In de wedstrijd tegen EiffelTowers ging de klok stuk en vanavond hadden ze een andere gemonteerd op de reclameborden. Maar de organisatie wordt steeds professioneler want bij de persconferentie waren er zelfs bordjes op de tafel met de namen van coaches ! Weliswaar was de voornaam van Buis verkeerd gespeld, maar de intentie was goed.

MPC Capitals spelen het eerste kwart beter uit dan Den Helder en Reed begint al goed met 7 rebounds binnen 10 minuten. Harvey van Stein is voor Cape Holland de belangrijke man in dit kwart en start met een driepunter. De jongeling Bjorn Kamphuis verzamelt in minder dan 3 minuten 3 persoonlijke fouten waarvan 2 onsportief. Na de eerste tien minuten waarin beide teams gelijk opgingen stond de stand van 25-16 op het bord.

Het tweede kwart begint goed met Buchanan die in een paar minuten 6 punten scoort en een positieve invloed heeft op het team. In het eerste kwart nog op de bank en nu hard werkend en veel scoren. Ondanks Buchanan verdwijnt de voorsprong van MPC Capitals als sneeuw voor de zon en na 7 minuten staat het 35-32 en begint het Rotterdam-drama rond te spoken. Op twee minuten voor de rust komt Travis Reed weer terug in het veld en de orde wordt weer enigszins hersteld in de wedstrijd. Reed stond halverwege al op 13 punten en Van Stein had al 14 punten laten noteren. Stand: 42-36

Het blijft een vraagteken wat Boot heeft gezegd in de rust maar MPC Capitals begint ineens heel erg agressief en de sfeer begint enigszins te komen. Reed opent weer de score in het kwart, dat is het begin van een 9-0 run. Cape Holland raakt ook enigszins in verwarring en met twee driepunters op rij van Buchanan is er definitief een gat geslagen. Brant Bailey mist voor de tweede maal een dunk, helaas, maar krijgt de fout wel weer mee. 64-48

Travis Reed gooide vandaag vanaf de vrije worplijn veel raak en was door Den Helder niet te stoppen. Het vierde kwart gaf hetzelfde gezapige spelbeeld weer als de vorige drie kwarten. Halverwege is het al wel beslist met 75-57 en kan Bailey eindelijk wel scoren vanuit een keiharde dunk. De overwinning is eigenlijk nooit meer in gevaar gekomen en MPC Capitals sluiten de wedstrijd af met 86-65.

Volgens Boot was het positief dat de ploeg vanaf het begin de wedstrijd echt heeft gecontroleerd in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Rotterdam. Bij Den Helder was het nog erg rommelig in de aanval. Maar bij Den Helder wil men dit jaar verdedigend gaan spelen en daarvoor moeten spelers zoals Holmes en Aziz leren verdedigen en dat hebben ze niet meer gedaan sinds college. Aziz had zich in de tweede helft verstopt net zoals Van Stein die in de laatste 20 minuten nog maar 4 punten wist te maken. De 1250 mensen die aanwezig waren hebben een wedstrijd gezien die een zeer lage amusementswaarde had. Jammer maar de punten zijn binnen en op naar Zwollywood…