MPC Capitals – Demon Astronauts

Ku!, is wat Mario Bennes als eerste reactie geeft na de nederlaag en uitschakeling van de Demon Astronauts. Voor de icoon van de club uit Amsterdam is het zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Daarnaast zou het wel eens de laatste wedstrijd geweest kunnen zijn voor Marcel Huijbens en Joe Spinks.

Volgens Joe The Bull is het verschil deze serie de intensiteit waarmee MPC Capitals en de Astronauts spelen. Het team van Ton Boot speelt veel feller en agressiever en is vanavond ook de terechte winnaar.

De Groningers lopen heel snel weg en hebben al een gaatje van negen punten bij het einde van het eerste kwart. Opvallend is dat Van Helfteren na zes minuten Joe Spinks binnen de lijnen brengt. Na afloop vertelt de verliezend coach hierover dat hij misschien een fout heeft gemaakt want hij is niet wedstrijdfit.

Het tweede kwart lijkt Niels Meijer zwaar geblesseerd te raken maar uiteindelijk valt het mee en kan hij rekenen op een fluitconcert. Zijn poging het spel te ontregelen slaagt niet want direct volgt een 10-0 run voor MPC Capitals en kunnen de boeken eigenlijk al dicht.

Een spectaculaire steal en dunk van Detrick zet de score van 40-24 op het bord en Van Helfteren kan gaan proberen zijn mannen weer op het rechte spoor te brengen. Een run van 9-0 voor de Demon Astronauts brengen de clubs op een afstand van zes puntjes van elkaar. We zitten in de wedstrijd zoals we dat zondag wel hebben gezeten. We komen nog even terug door een runnetje in het derde kwart maar daarna heeft MPC Capitals zich weer aangepast en loopt het verschil weer op, aldus Van Helfteren.

Na die run van zijn team nemen de spelers het van MPC Capitals weer over en kabbelt de wedstrijd met een groot verschil naar zijn einde. Grote vreugde aan de kant van de Groningers en diepe teleurstelling bij Amsterdam. Grote teleurstelling, voor Joe Spinks en kan men zich in Groningen gaan opmaken voor een finale.

De beste Nederlandse speler van de laatste jaren Marcel Huijbens wil zich nog eerst achter zijn oren krabben voor hij besluit er nog een seizoen aan vast te plakken. Voor hem en zijn teamgenoten kunnen de boeken dicht en begint een lange zomer.

Over de finaleserie tegen EiffelTowers valt het moeilijk te zeggen hoe groot de kans is om te winnen maar MPC Capitals heeft kansen volgens de coach. Het enige wat vaststaat is dat het hier om twee zeer verschillende teams gaat en dat de scores hoger zullen liggen. Coach Ton Boot geeft zijn team geen grote kansen op een nieuwe titel en bestempeld dus EiffelTowers als de favoriet.

Volgens de man of the match van vanavond, Travis Young, wordt het een close serie met goede kansen voor zijn team. Maar we zouden de Matrixx Magixx ook wel even sweepen maar dat gebeurde ook niet, dus het wordt heel lastig, daar maakt die natuurlijk een punt. De Capitals zijn door het oog van de naald gekropen in Nijmegen en schudden Amsterdam ogenschijnlijk makkelijk van zich af. Nu staan ze in de finale tegenover een team wat zeer onvoorspelbaar is.

Tot hoever zal de analogie met het seizoen 2003/2004 gaan…