MPC Capitals – EiffelTowers

Zijn de duidelijke woorden van.Scott Neely, tussenpaus bij EiffelTowers. Hij doelt op de overwinning van MPC Capitals. Een terechte overwinning die beslist is door de aanvallende rebounds van MPC Capitals. “They took the offensive rebounds and on the most important moments”. Alleen in de eerste helft pakt MPC Capitals al tien aanvallende rebounds. Ton Boot kan niets anders doen dan het verhaal van Neely bevestigen. Het eerste kwart begint als een wervelstorm waar EiffelTowers geen raad mee weet. Een strakke verdediging zorgt voor een kwartstand van 25-16. Bij EiffelTowers valt vooral op dat ze al vroeg in de wedstrijd gefrustreerd in het veld staan, spelers ruzien met scheidsrechters en teamgenoten. Veranderingen in de speelstijl zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de rebound en het uitvoeren van fast breaks. Neely kan verder niet zoveel doen aangezien het seizoen al zover is gevorderd. Het vinden van een opvolger voor Neely verloopt moeizaam. Daardoor blijft Neely nu tot aan het seizoen en de bevestiging dat Casteels de nieuwe coach wordt, kan nog niet worden gegeven. Veertig minuten geconcentreerd spelen en blijven scoren is onmogelijk. Het gevolg is dat het spel van MPC Capitals in het tweede kwart minder wordt en in het derde kwart nog verder verslechterd. Onder aanvoering van topspeler Robertson kruipt EiffelTowers dichtbij en naderen ze tot???? 50-45. Bij de stand 50-45 beginnen we aan het laatste en spannendste kwart van de match. Een kwart die (=dat) Flomo en Hinrichsen op de bank zullen uitzitten. Mate Milisa, de reus van 2.10 m(eter), brengt met een driepunter EiffelTowers heel dichtbij: 50-49. Helaas moet de jongeling Flomo het veld verlaten. Hij heeft Reed goed uit de wedstrijd gehouden maar de laatste vijf minuten niet meer. “It is a task for me, sure”, vind Neely. Hiermee reageert hij op de vraag of zijn niet team niet meer gefocust moet zijn op het spel, dan op teamgenoten en arbiters. Al vroeg in de wedstrijd worden de frustraties al duidelijk, zowel in het veld als op de bank. Spelers ‘rollebollen’ met elkaar over de bank. De afsluitende minuten staan bol van enorme spanning. De score van Milisa, op drie minuten voor het eindsignaal, brengt de beide teams op een stand van 64-61. Vervolgens antwoorden Young en Buchanan ook vanachter de driepuntslijn en is er een gat van tien punten ontstaan: 71-61. Einde partij dus. En de spelers van MPC Capitals worden beloond door een staande ovatie van de 1700 toeschouwers.