MPC Capitals – Omniworld Almere

Deja-vu…

Capitals domineerde de gehele uitwedstrijd tegen Almere en behaalden toen uiteindelijk geen overwinning. Gevolg een scheldpartij van jewelste in de kleedkamer en het begin van structurele wijzigingen in het team. Die wijzigingen hebben twee spelers hun plaatsje gekost in het team. Maar nu drie wedstrijden verder ontstaat er langzaam aan een echt team. Een team waarin de kwaliteiten van spelers als Kriisa en Buchanan steeds meer zichtbaar worden.

De wedstrijd begint slecht met na 2 minuten de mooie stand van 0-0. Maar dankzij Egi Mikalajunas wordt de ban gebroken. Na nog 8 minuten spelen heeft MPC Capitals een voorsprong van negen punten. Net zoals in de uitwedstrijd. Halverwege is deze voorsprong nog steeds gehandhaafd bij 42-33.

Om weer de vergelijking aan te halen met de uitwedstrijd lijkt ook het derde kwart op die match en dus domineert MPC Capitals nog steeds. Het behaalt zelfs de maximale voorsprong van vijftien punten. De laatste minuten geven een lichte kentering doordat Omniworld overschakelt op een zone verdediging.

Ik heb nog getwijfeld om het eerder in te zetten, aldus Van Rootselaar in een gesprek met Jan-Willen Jansen en Maarten van Gent. Ondanks het vierde verlies op rij complimenteert Van Rootselaar zijn team dat hard heeft geknokt.

De schotklok kan in het vierde kwart de druk niet aan en begeeft het weer. De spanning dat Almere toch weer kan winnen is voelbaar in de zaal. Na twee scheidsrechter time-outs vervolgen we de partij en de schotklok laat nu alleen nog 21, 11 of 1 zien. Men speelt rustig door terwijl van Rootselaar zich opwindt bij de tafel. Uiteraard heeft de man gelijk om te klagen over de klok en volgt weer een scheidsrechters time-out. De schotklokken gaan uit en de speaker telt af. Een hele nette en eerlijke oplossing, hulde voor de arbiters die voor de rest rommelig hebben gefloten.

De laatste minuten zijn erg chaotish en Stokes profiteert daarvan en brengt Almere terug tot 65-61. Op de laatste minuten na speelt Stokes een onzichtbare partij. Misschien zou er meer ingezeten hebben voor Almere als Stokes de gehele partij zo zou hebben gespeeld…

Kriisa en Steenvoorde halen het eind van de wedstrijd niet en zien hoe Buchanan twee vrije worpen mist. Twee kansen om de wedstrijd te beslissen zijn niet besteedt aan de Amerikaan maar toch gaat MPC Capitals als winnaar over de streep.

De 1660 bezoekers van de wedstrijd hebben naast de spannende eindfase nog getuige mogen zijn van een huwelijksaanzoek. Ik wens de toekomstig man en vrouw alvast veel geluk in hun aanstaande huwelijk. Naast dit heugelijke nieuws valt er over MPC Capitals te melden dat Hinrichsen en Young na de winterstop weer kunnen spelen. MPC Capitals reist af naar Luxemburg voor een toernooi, behalve Reed. Travis Reed heeft in zijn contract op laten nemen dat hij rond de kerst vakantie heeft. Ton Boot vindt dat het team het jaar redelijk afsluiten, hopelijk zet het team de serie door na de winterstop.

Alvast prettige kerstdagen en een gelukkig 2004!