Rotterdam – Weert

scheidsrechters : Van Dam & van de Heuvel bezoekers : 200 1e kwart : 17-22 2e kwart : 31-43 3e kwart : 55-68 4e kwart : 78-85 Het was een vreemde avond in het Topsportcentrum, waar de trouwe Rotterdamse supporters zich na afloop de vraag stelden: kan Rotterdam Basketbal het nu wel of niet beter? Rotterdam Basketbal zocht meer dan drie kwarten naar het juiste concept om het lager geklasseerde Solskin te bestrijden. De Limburgers scoorden erg gemakkelijk tegen een falende Rotterdamse verdediging en het leek erop alsof het team van Erik Braal niet beter kon. Maar toen de Rotterdammers vanaf de 3e minuut in het vierde kwart vechtlust in de strijd wierpen, leken er opeens reƫle mogelijkheden en veerde het publiek op. In de 32e minuut was het verschil 16 punten (55-71). Zes minuten later waren het er nog maar 3 (75-78). In die fase mikte Virgil Ormskerk 2 van zijn 5 rake driepunters erin (5 uit 6), en scoorde Ron Borstel 6 van zijn 15 rake vrije worpen (15 uit 15) veroorloven. Het was echter te laat om de punten in Rotterdam te houden: de achterstand was toch te groot geworden. Het was zeker voor Ron Borstel jammer dat zijn record niet werd gevestigd in een met winst afgesloten wedstrijd.