MPC Capitals – Omniworld Almere

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Ruim winnen dankzij het klasseverschil

In de eerste tien minuten zijn beide ploegen aardig in evenwicht. Mede door minder geconcentreerd spelen kan Omniworld bij blijven. Omniworld gaat zo de eerste break in met maar twee punten achterstand. Voor de ploeg van Cees van Rootselaar is dit een stand om nog niet bij te wanhopen.

Het wisselvallige spel van MPC Capitals van het eerste kwart wordt in de rest van de wedstrijd voortgezet. Telkens een grote run van MPC Capitals die dan weer wordt gevolgd door een lauwe periode. Omniworld Almere loopt tijdens zon lauwe periode telkens een klein beetje in.

Het wisselende optreden van het team is volgens Ton Boot normaal. Ze hebben tegen KK Zadar veertig minuten top gespeeld en nu weer een wedstrijd op zon hoog niveau spelen is niet mogelijk. De coach heeft zoveel mogelijk geprobeerd de terugval te voorkomen. Laat ze denken, vervolgens hoop je dat ze het opnemen, bij een hond gaat dit lastiger.

De twee punten marge na tien minuten wordt vervolgens eenvoudig in vijf minuten uitgebouwd tot een riante voorsprong. Het gat is dan ineens zestien punten en in Martiniplaza wrijft men de ogen nog uit van wat balkunstenaar Travis Young allemaal heeft gedaan om de bal door het netje te krijgen. De ene actie van Young is nog briljanter en adembenemender dan de vorige. Samen met Travis Reed wordt het verschil gemaakt. Gatis Melderis, bijnaam Rambo, levert zoals altijd een uitstekende bijdrage door zijn gebuffel in het veld.

Halverwege is het 50-33 en hoeft Almere geen illusies meer te hebben dat ze een kans hebben. Toch zorgt het jonge team voor mooie momenten in de wedstrijd. De goed spelende Lyons brengt meermalen Walker in stelling voor een alley-oop. Feit blijft wel dat de coach van Omniworld het jammer vind dat de goede lijn in de laatste wedstrijd tegen Den Helder niet is doorgezet. Je hoopt het vooraf natuurlijk wel maar het klasseverschil is te groot, aldus Van Rootselaar.

Het spel van zijn pupillen Djoenie Steenvoorde en Stephan van der Schoot zal hem nog tevreden kunnen stemmen. Voor Terry Sas en Roy Huberts is het deze week voor het eerst dat ze weer bij het team zijn en de coach zien. Ik heb ze meegenomen voor het geval dat je vijf mensen met vijf fouten hebt. Maar ik wilde ze deze week niet zien. Ik ben niet tevreden over ze en heb ze teruggezet naar het tweede team.

De honderd punten van MPC Capitals worden op schitterende wijze gescoord. Voor MPC Capitals de eerste keer dit seizoen. Novak en Jansen lopen een break tegen één Almere-verdediger. Het passen en lopen van de twee spelers van MPC Capitals is een soort van weave. Een trainingsvorm in het basketball waarbij je telkens de bal heen en weer passt. Diezelfde Novak schiet de laatste punten binnen middels een driepuntsschot.

Ondanks de euforie in het Groningse kamp zijn er de zorgen omtrent Valmo Kriisa. Hij heeft een ogenschijnlijk minder ernstige blessure aan zijn knieschijf maar hij heeft ook last van zijn pols. Deze blessure heeft hij al maanden en lijkt zeer ernstig te zijn. Een medische ingreep plus de benodigde tijd voor revalidatie lijken onafwendbaar.