dames promotiedivisie: Barons – BV Hoofddorp 04-12-2004

Vorig seizoen in de promotiedivisie draaide (toen) debutant BV Hoofddorp mee om het kampioenschap. Dit seizoen hebben de dames uit Hoofddorp het moeilijker wat duidelijk af te lezen valt uit de stand. Slechts 3 wedstrijden werden gewonnen. Maar opvallend is dat BV Hoofddorp de laatste wedstrijden, onder leiding van ‘interim’ Martin Voerman maar met minimaal verschil verliest. Er zit dus een stijgende lijn in het team van BV Hoofddorp en het staat dus vast dat ze erop gebrand zijn om de overwinning uit Breda weg te slepen. Barons openen de wedstrijd met een driepunter van Liesbeth van Vuuren. Daarna breekt meteen een rommelige fase aan waar aan beide kanten slecht verzorgd basketbal wordt gespeeld. De Barons weten de basket 5 minuten niet te vinden en dan neemt BV Hoofddorp een kleine voorsprong van 3 – 6. Jiska Kempen doorbreekt namens de Barons de scoringsloze periode met een lay-up op snelheid.
11 – 10 Bij het gat van 7 puntjes vind BV Hoofddorp het voldoende en neemt het initiatief van de wedstrijd over onder leiding van Hilly Speelmans. Zij brengt Hoofddorp met een score, een driepunter en 2 vrij worpen weer volledig terug in de wedstrijd. Bij rust is de wedstrijd allerminst beslist, 22 – 23. Het begin van het derde kwart gaat gelijk op. Beide teams sprokkelen mondjes maat puntjes bij elkaar. Na 7 minuten in het derde kwart neemt BV Hoofddorp door middel van een 9 – 0 run de leiding in de wedstrijd, mede door 2 driepunters. Eindstand derde kwart: 30 – 37. De Barons stappen over op een full-court man-to-man press. De verdediging moet strakker. De uitvoering blijft helaas achterwege en BV Hoofddorp loopt nog verder weg naar 34 – 45 in de 6de minuut. Vanaf dat moment wordt (pas) de inhaalrace definitief ingezet. Alleen zijn hier nog maar 4 minuten voor. BV Hoofddorp weet vanaf dit moment geen veldscore meer te maken waar wij een driepunter van Liesbeth van Vuuren en 2 scores van Claudia Weterings tegenover zetten en tillen de stand naar 43 – 48. Helaas komen we niet verder en BV Hoofddorp zet de eindstand vanaf de vrije worplijn op het scorebord.