MPC Capitals revancheert zich

In de finale tussen MPC Capitals en Landstede Hammers om de David Cup 2005 was de formatie van Ton Boot het sterkst met 66-61. Deze finale begon later dan de planning. Oorzaak was dat Landstede Hammers thuis in het blauw speelt en MPC Capitals in de blauwe uit-shirts speelde. Het wachten was op de uit-shirts van Zwolle. De spelers van MPC Capitals starten zeer goed en liepen in het eerste kwart simpel weg naar een 28-14 voorsprong. Zo goed als ze begonnen zo slecht werd het in de dertig minuten daaropvolgend. Een zeer aggressief, jong en voornamelijk Nederlands team uit Zwolle legde MPC Capitals het vuur aan de schenen. Landstede Hammers had maar een enkele buitenlander in de ploeg en dat was Nick Sanders. De ruststand van 33-32 gaf al aan dat het spannend is geweest. Tot aan de laatste minuut was er amper een gaatje. In de tweede helft stond het team van Herman van de Belt langer aan de leiding dan MPC Capitals. Helaas voor het team uit Zwolle moesten Arno Bunning, Bjorn Kamphuis en Wim van der Kamp vroegtijdig van het veld. Zeker Kamphuis met negentien punten en Wim van der Kamp maakten het spel voor de Hammers. Valmo Kriisa en de jarige Gatis Melderis mochten de laatste minuten ook vanaf de bank volgen. Helaas voor de vechtende Hammers werd er in de laatste minuut slordig balverlies geleden en maakte MPC Capitals het verschil. De gisteren zeer goed spelende Detrick kwam er vandaag niet aan te pas. Hij is in het derde kwart nog behandeld aan zijn voet. Hoe ernstig zijn blessure is, is nog onbekend. Ramiz Suljanovic is de wedstrijd geeindigd als topscorer met 23 punten, 7 rebounds en 5 steals. 1e kwart: 28-14
2e kwart: 5-18
3e kwart: 17-16
4e kwart: 15-13