MPC Capitals – Slask Wroclaw (FIBA EuroCup)

MPC Capitals tegen Slask Wroclaw zou een wedstrijd moeten zijn die de Groningers kunnen winnen. Het is de enige opponent in de poule die echt te pakken lijkt te zijn. Uiteraard was er twee weken geleden bijna de stunt tegen Hapoel Tel Aviv. In Polen ging de ploeg van Ton Boot heel lang aan de leiding maar kreeg het de laatste tien minuten alsnog de deksel op de neus.

Vandaag lijken de Polen al vroeg hun slag te slaan door een gaatje van negen puntjes te creƫren. Hierdoor loopt MPC Capitals al snel achter de feiten aan en het zal tot in het tweede kwart duren voor de stand weer gelijk is.

Na de gelijkmaker van Detrick neemt Gatis Melderis de rol over als guard van McGuthrie. Kriisa is andermaal geblesseerd en ditmaal lijkt het een spierblessure te zijn. Melderis doet het niet onverdienstelijk als guard maar is een speler die moeilijk zijn man in een 1-op-1 situatie voorbij komt. Hierdoor komt MPC Capitals verder van de basket te spelen en wordt het inside scoren lastiger. Drie driepunters van MPC Capitals brengt het team bij de rust weer op gelijke hoogte.

De dunk van Fletcher, volgens de statistieken de meest scorende speler bij Slask, is het begin van een run die MPC Capitals niet meer te boven komt. Drie minuten heeft Slask nodig om een 1-11 run te maken en de wedstrijd op slot te gooien. De driepunter van Timmermans op een minuut voor de laatste break zorgt nog wel voor een overbrugbare achterstand van 53-56. Helaas voor MPC Capitals begint het laatste kwart net zoals het derde kwart en staat er na vier minuten een veertien punten verschil op het bord.

Daniel Novak zal in het laatste kwart definitief afhaken vanwege een blessure aan zijn enkel. De Slowaak die de laatste weken enorm in vorm was is vanavond totaal niet bij de les. De pijn aan zijn enkel zal hier debet aan zijn en in de belangrijke fase blijft hij op de bank. Driepunters van McGuthrie en buffelwerk van Melderis zijn niet genoeg om nog de overwinning te pakken. De Polen gaan met een 69-79 overwinning naar huis en zullen derde in de poule worden. MPC Capitals rest de laatste plaats en nog twee bijna kansloze missies tegen Hapoel Tel Aviv en Maroussi Honda.

Voor de 2700 bezoekers waaronder 30 zeer fanatieke meegereisde Poolse fans is de wedstrijd amusant te noemen. In totaal schieten beide teams 21 driepunters door het netje. Een hoog aantal driepunters waarvan er drie voor de jongeling Kamil Chanas. Deze 20-jarige Pool valt op vanwege zijn hoge schotpercentages van 83% FG, 100% driepunters en 75% vrije worpen.

De komende week is MPC Capitals vrij en kunnen hopelijk wat mensen uit de ziekenboeg komen. De aanstaande thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers zou de rentree van Reed kunnen worden en het debuut van Triplet.