MPC Capitals – Tulip Den Bosch

Den Bosch terug in Martiniplaza sinds de verloren play-offs finale van het vorige seizoen. Bijzondere ontmoeting en dat vinden de massaal gekomen supporters kennelijk ook. Meer dan 3500 mensen zijn getuige van een wedstrijd tussen de reus en kleinduimpje qua begroting.

Den Bosch speelt zeker tot aan de rust goed en kan MPC Capitals moeiteloos volgen. Tot de rust was het spel goed en was onze rebound goed ondanks dat het er niet zo uit zag, aldus de verliezende coach Van Helfteren. Feit is wel dat MPC Capitals op rebounds de wedstrijd heeft verloren en dat gebeurt niet vaak.

De nul punten van Reed zijn opmerkelijk halverwege. Voor MPC Capitals gaat Novak rusten als de topscorer van het team op dat moment met 10 punten. Marcel Huijbens heeft weer een paar minuten kunnen spelen maar is uiteraard nog niet op zijn oude niveau.

Halverwege is er een klein gaatje voor MPC Capitals van 36-32 terwijl de stand na het eerste kwart nog gelijk was (21-21). Het gaatje wordt in de paar minuten na de rust in een recordtempo groter. De 7-0 run brengt geeft MPC Capitals uiteindelijk 11 punten voorsprong. Alle ballen die voor de rust nog door het netje zijn gegaan gaan nu mis voor Den Bosch. In de eerste helft missen we 1 of 2 vrije worpen maar in de tweede helft missen en we er een stuk of 8. Het had het gat kleiner kunnen maken en dat is zuur., vindt Van Helfteren.

De laatste tien minuten van de wedstrijd duren lang. Daarnaast slaat de paniek toe bij MPC Capitals. De 13-0 run van Den Bosch brengt beide ploegen bijna op gelijke hoogte. We hadden dat aan onszelf te danken. Een domme onsportieve fout van Reed. Een super simpele inlegger gemist door Timmermans. Ondanks dat heb ik goede foutjes gezien en ben ik blij. Woorden van de coach die weer een wedstrijd met zijn team heeft gewonnen zonder echt sprankelend gespeeld te hebben. Uitzondering hierop vormt het derde kwart.

De teams doen er 17 minuten over om de laatste 17 seconden uit te spelen. Travis Reed rondt de fast-break af met een denderdunk. De dunk is te heftig voor de ring en is kapot. Doordat MPC Capitals verplicht is door de ULEB om voor de ULEB Cup een reserve-basket te hebben kan er snel een nieuwe worden geplaatst. De basket heeft geen schotklok maar i.v.m. de tijd is dit ook niet meer nodig.

Na de wisseling van basket ontstaat er commotie over door wie en waar de bal wordt ingenomen. Van Helfteren is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en scheldt de wedstrijdcommissaris uit met:fuck you!. Een technische fout volgt en daarna volgt nog een fout voor Sam Jones. Er is nog geen seconde van de speeltijd verstreken. De laatste actie van wedstrijd is de onsportieve fout voor Daniel Jones.

Van Helfteren is teleurgesteld en Boot is zeer blij. Minder blij is hij met het vervolg voor de competitie. Dit maakt de sport kapot en welke idioten dit hebben bedacht! Ik snap het nog steeds niet. De FEB heeft dit bedacht en ik neem ze al tijden niet meer serieus. De all-star game vind ik niet leuk. Zondag is mijn vrije dag en die heb ik nu niet. Vele mensen vinden het leuk maar ik niet.

MPC Capitals is daarnaast druk bezig met het halen van een nieuwe Amerikaanse speler. De twee die eerder waren geselecteerd zijn niet komen opdagen.