MPC Capitals vernederd Omniworld

Na Solskin en Tulip heeft ook MPC zich geplaatst voor de halve finales van de NBB-beker. De Groningers wonnen in het eigen Martini Plaza met 93-64 van Omniworld, dat van meet af aan (26-12 na tien minuten) achter de feiten aanliep. Reed (22) en Young(20) waren de topscorers voor MPC. Van Velzen (17) was de productiefste speler aan Almeerse zijde. ‘Dit doet pijn’, zei Omniworld-coach Cees van Rootselaar na de wedstrijd. Dat heeft het zeker gedaan, want MPC Capitals heeft Omniworld Almere vernederd. Halverwege het tweede kwart heeft er een verschil op het bord gestaan van 37 punten. De 19-0 run voor MPC Capitals en natuurlijk dat Omniworld acht minuten lang geen bal door het netje kreeg, waren de belangrijkste oorzaken. Het eerste kwart is bijzonder want tien driepunters in tien minuten is erg veel. Buchanan maakte er vijf. In het derde kwart viel hij geblesseerd uit. Spierkwetsuur. Reactie van Ton Boot: ‘ik ben er niet blij mee.’ Halverwege was de wedstrijd al gespeeld bij 55-26, het derde kwart eindigde bij 77-44. ‘Snel vergeten. Beschamend. Dit doet pijn’, aldus Cees van Rootselaar. Als je het nog een beetje positief wilt bekijken voor Omniworld: MPC werd onder de honderd gehouden. MPC maakte In totaal vijftien driepunters. Genoeg om van iedere tegenstander te winnen. Maar deze wedstrijd was dan aanvallend weer heel erg goed, volgens Ton Boot.