MPC Capitals – Woon!Aris (elite b)

De derby in het Noorden is een spektakelstuk geworden. Een spannende wedstrijd tot aan de rust is na de rust ineens een walk-over voor MPC Capitals. De laatste tien minuten is het woord aan Woon!Aris en komt het weer terug.

De eerste twee kwarten spelen beide teams leuk basketball. Sportief wordt er gespeeld en het levert een leuk schouwspel. De vele driepunters zijn hier debet aan natuurlijk. McGuthrie is de winnaar van de 3-punts shout out met 8 rake driepunters vanuit de meest onwaarschijnlijke posities. De serie van driepunters wordt geopend door Kees Akerboom junior. Hij begint de partij sterk en gooit twee van de negen driepunters in dit kwart binnen. De teams gaan kort pauzeren bij een stand van 23-18.

De nummer tien van MPC Capitals, Chris McGuthrie, scoort de tiende driepunter van de wedstrijd. Woudstra en Logan flikken het kunstje van schieten ook een aantal malen. Toch kunnen deze twee dragende spelers van het team niet voorkomen dat de laatste minuten van het kwart voor MPC Capitals zijn. MPC Capitals domineert onder de borden voor een lange periode maar kan er geen gat door slaan. Zo slaagt Woon!Aris erin om redelijk ongeschonden de rust te halen met 40-34.

Het derde kwart is meestal een periode dat MPC Capitals heel goed speelt. De machteloosheid van Woon!Aris aan het einde van het tweede kwart wordt nu wel afgestraft. De inbreng van Chris McGuthrie betekent de kentering voor de wedstrijd. Hij maakt het verschil en gaat voorop in de strijd. Onder zijn leiding en door zijn bijna onmogelijkse schoten maakt MPC Capitals 41 punten in tien minuten tijd. McGuthrie schiet in dit kwart zes van zijn bommen binnen. Een flinke oorwassing ligt in het verschiet voor Woon!Aris.

Ondanks het super productieve derde kwart is er nog steeds een wisselvalligheid in de ploeg. Woon!Aris kan door een 16-0 run weer helemaal in de wedstrijd komen. MPC Capitals scoort minutenlang geen bal meer binnen. Ondanks dat Woon!Aris bezig is met een goede inhaalrace lopen de frustraties bij sommige spelers enorm hoog op. Justin Tatum vernielt in zijn woede een reclamebord en wordt hiervoor bestraft met een technische fout.

Na de fout is het inmiddels 83-73 en is er een overbrugbaar gaatje voor Woon!Aris. De tijd is helaas te kort nog en de ploeg van Ton Boot mag de punten bijschrijven. De hoge score is dus mede tot stand gekomen door de 24 driepunters over de wedstrijd. Inside is MPC Capitals zwak. Reed had zijn avond niet en dan blijkt dat het team moeite krijgt onder het bord.

Boot is weer blij met deze overwinning want zoals alle voorgaande wedstrijden zijn ze lastig. De coach van Woon!Aris vond niet dat er iets mis is gegaan alleen het team had geen antwoord op de ontketende McGuthrie in het derde kwart. Een bepaalde speler heeft de wedstrijd gewonnen. Gelijkt heeft de man, McGuthrie is the man of the match van deze wedstrijd.