MPC-Donar – CEB Noordkop (elite B)

Vierde verlenging van het seizoen en weer verloren…

Voor de wedstrijd valt direct op dat over de reclameborden met de tekst MPC Vastgoedfondsen stickers waren geplakt met boot. De nieuwe coach voor volgend seizoen zat ook daadwerkelijk op de tribune.

In het eerste kwart zagen we het typische spelletje van CEB Noordkop. Onwijs veel rennen en van afstand proberen te schieten. Het driepuntersfeest werd geopend met de driepunter van Harper terwijl Shanks voor MPC-Donar als eerste een driepunter mocht noteren. Na zes minuten schiet Johnson de heldenaren al op 9-19 met alweer een driepunter. MPC-Donar zette hier niet zoveel tegenover en vooral de verdediging van de schutters was veruit onvoldoende. De laatste minuten zat Jeremiah Johnson op de bank en de inspirator van de gasten blijkt heel belangrijk te zijn want de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Opmerkelijk feit bij de start van het kwart was de start van Mikalajunas en het gehele eerste kwart speelde hij gewoon goed.

Het tweede kwart begint erg rommelig, slechte passes en overhaast spelen leveren ontzettend veel balverlies op. Maar na 3 ½ minuut zet Mikalajunas de ploegen weer op gelijke hoogte via twee vrije worpen. Maar daarna gaat CEB Noordkop weer verder met het schieten en na drie rake driepunters staat het weer in eens 27-34. Maar overtuigend teamspel ontbreekt compleet bij de gasten. Jeremiah Johnson eist alle ballen op en een pass naar Harper of Tsjoe de Paula kan er nog vanaf maar verder inside komt de bal eigenlijk niet zoveel. In de laatste minuten haalt coach Erik Buis nog even een technische fout op bij de arbiters die niet heel erg slecht floten vanavond. In de situatie waarover Buis zich opwond had hij wel enigzins gelijk maar de twee vrije worpen werden benut door Shanks en vervolgens kwam er nog een driepunter overheen gooide. In deze fase leek CEB Noordkop alles te gaan verliezen want we eindigen het kwart met 41-34 voor MPC-Donar. Peebles stond al op 5 steals en Mikalajunas is nog niet gewisseld maar na afloop vond Scheepsta (coach MPC-Donar) dat Mikalajunas een wereldpartij had gespeeld en zeker in de eerste helft.

Na 10 seconden verhoogt Shanks zijn aantal punten al tot 18 via een driepunter. Nog geen minuut later gaat Maurice Ingram door zijn enkel en het is onbekend hoelang hij uit de roulatie zal zijn. Bij 7:32 op de klok staat het 51-38 en lijkt het goed te gaan met MPC-Donar. Maar knullig spel vergooit een deel van de voorsprong en vervolgens gooien Tsjoe de Paula en Harper weer driemaal een driepunter binnen weliswaar maakte Shanks ook zijn vijfde driepunter maar na dit schuttersfeest was het weer 60-59. De mooie assist en vervolgens de mooie alley-oop ging net mis tussen Peebles en Boldewijn. De mooie backdoor waarmee Sinnema zijn tegenstander uitspeelde was ook subliem.

Het vierde kwart begint zoals bijna ieder kwart met weer een driepunter van Tsjoe de Paula vervolgens nog even een opwarmertje voor het publiek: een snoeiharde dunk van Boldewijn. Bij vier minuten verstreken speeltijd is het gat weer vijf punten voor Den Helder en wil MPC-Donar wel maar wordt het steeds machtelozer. De kans om het af te maken in dit kwart laat Den Helder liggen door vier vrije worpen op rij te missen. Met nog anderhalve minuut te gaan ontvangt Sinnema een onsportieve fout en begint daarmee het feest der fouten zoals in iedere wedstrijd. Met nog een halve minuut scoort Shanks een driepunter en wordt er een fout begaan dus een vierpuntsscore van Dan. Het kwart wordt gesloten door Barth met de enige optie die er nog was een driepunter en het is 81-81. Maar de dunk van Mikalajunas die niet raak ging maar waarbij hij wel foutief werd gestopten scheidsrechtes niet floten was misschien wel cruciaal.

De verlenging was tot de helft nog spannend met 1 punt verschil maar daarna mist MPC-Donar wat ballen en CEB Noordkop weer onder inspirerende leiding Johnson rekt tijd en Den Helder komt niet meer echt in de problemen. Tsjoe de Paula en Shanks eindigden met zes driepunters en Shanks werd ook nog topscorer met 35 punten.

Buis vond de wedstrijd niet goed maar het was wel wat hij had gehoopt. Een lekkere pot play-offs achtig basketball en de minder sterke dingen die hij afgelopen week zag op de training zag hij terug in de wedstrijd. Jermaine Young zal vermoedelijk niet meer op de velden te zien zijn dit jaar hij is ernstig geblesseerd. Op de vraag wat Buis van de scheidsrechters vond zei hij na lang aarzelen :ik zat elke keer fout. Een zeer sarcastische opmerking en na de persconferentie vertelde hij me dat het niveau slecht was en gaf hij nog wat details hierover aan. Scheepstra gaat er vanuit dat Ingram ernstig is geblesseerd en hij wordt moe van het feit dat die geen wedstrijd kan spelen zonder blessures.