stand eerste kwart 25-14
tweede kwart 45-33
derde kwart 54-60
vierde kwart 65-80
scheidsrechters Veenstra / Van Heuvel Een bizarre wedstrijd die door coach Scheepstra van MPC-Donar werd omschreven als ordinaire straatvechterij zeker in de eerste helft. Hij had wel gelijk het was zeer fysiek allemaal wat vooral Zwolle liet zien. Het eerste kwart was enorm flitsend en snel en Landstede scoorde de ene driepunter naar de andere. MPC-Donar liep er volledig achteraan en halverwege het kwart veel commotie vanwege de elleboog van Ungerer tegen Sinnema. Uiteindelijk heeft Sinnema meerdere hechtingen rondom zijn oog gekregen en een lichte hersenschudding. Het tweede kwart was een goed vervolg op de eerste en na 6 minuten had Zwolle al een voorsprong van 23 punten en speelde MPC-Donar dramatisch. Op alle fronten wordt MPC-Donar voorbij gelopen en vanaf de driepuntslijn vliegt alles erin bij Zwolle. Maar in de laatste paar minuten loopt MPC-Donar iets in. Het derde kwart laat ineens een compleet ander MPC-Donar zien. Het was verbazingwekkend om te zien en halverwege is het gat nog maar vijf punten. MPC-Donar moet het wel zonder Sinnema en Triemstra. Hein-Gerd had een diepe snee in zijn tong en dat bloedde constant. Bij Landstede Hammers lukt het niet meer en de jongelingen Sa en Blom mogelijk eindelijk spelen. Achteraf had hij ze langer moet laten spelen aangezien Ungerer het liet afweten aldus de coach van Zwolle. Maar twee minuten later heeft MPC-Donar de 53-52 voorsprong en heeft Zwolle de wedstrijd weggegeven. Het laatste kwart maakt het allemaal nog zuurder voor Zwolle waarbij voor Shanks heel erg vervelend was. Hij schoot vanuit alle posities raak en eindige op 35 punten waarvan zes driepunters. Bij de stand van 60-74 wordt er omgeroepen dat er geen man of the match is aangezien Zwolle gaat verliezen. Maar man of the second quarter en dat was Alexander Sa. Waar hij dat aan te danken had… Aan het einde mogen we afscheid nemen van Mikalajunas en Ingram vanwege vijf fouten maar het maakt niet meer uit. MPC-Donar heeft de buit binnen op een miraculeuze wijze. Wat zal er gezegd zijn in de rust door Scheepstra…