Wordt het Elite A of Elite B ???

scheidsrechters : Ten Hartog & Van de Heuvel

bezoekers : 920

datum : 9 februari 2003

De tegenstander van vanavond was CEB Noordkop uit Den Helder. De eerste ontmoeting werd met 97-85 gewonnen door Den Helder. Beide teams strijden om een plaatsje in de Elite A. Een verliespartij voor MPC-Donar zou betekenen dat het Elite B wordt. De heldenaren wonnen vorige week knap van Almere. MPC-Donar verloor net van de Ricoh Astronauts.

Bij binnenkomst verbaas ik me al over de tegenstander van vanavond. Het enigste team wat elf spelers meeneemt. Regelmentair mag je er tien op het wedstrijdfor-mulier plaatsen. Aan de zijde van MPC-Donar valt op dat Dan Shanks heel laat begint aan de warming up. Hij is geblesseerd zo blijkt uiteindelijk.

Het begin van de wedstrijd is erg stroef. Na een tweetal minuten is er een stand van 2-2. Vervolgens komt de wedstrijd op gang. Na driemaal schieten door MPC-Donar wordt er gescoord. De ballen die misgingen werden teruggewonnen door goede rebounds. Het groningse team loopt een beetje weg en probeert met een driepunter het gat te vergroten. Helaas maar de poging mislukte. CEB Den Helder schiet veel mis en als er scores worden gemaakt dan is het door solistisch spel. De amerikanen Young, Harper en Johnson spelen graag alleen. Halverwege hebben we een lichtpuntje door de dunk van Jermaine Young, gevolgd door een tip-in van Boldewijn. Hij scoort na een fantastische assist van Mikalajunas. Op een minuut van het einde van het eerste kwart valt de eerste driepunter. Hij is voor Tjoe de Paula van Den Helder. Erik Schuur doet even later hetzelfde voor MPC-Donar. Het kwart eindigt met 26 17.

Na anderhalve minuut in het tweede kwart is het duidelijk dat MPC-Donar weer het andere masker heeft opgedaan. Het gecontroleerde spel en de voorsprong is weg. CEB Noordkop scoort rustig door en pas 3:39 voor de rust breekt MPC-Donar de 10-0 run. De tegenstander heeft de leiding genomen. Mark Sinnema probeert te scoren maar wordt geblockt. Den Helder mist vanuit een fast-break situatie. Ze scoren weer een driepunter. Maar helaas wordt afgekeurd omdat de schotklok al had geklonken. Het is een slecht kwart voor MPC-Donar. Het team bakte er even niets van. Het is een wonder dat het uiteindelijk werd afgesloten met 3638.

De tweede helft begint en het eerste hoogtepunt is de driepunter van Warren Peebles namens MPC-Donar. Het team heeft inmiddels weer de leiding overgenomen. De groningers proberen andermaal via driepunters een gat te slaan. Weer leiden de pogingen tot niets behalve balverlies. Het begint er naar te lijken dat de scheidsrechters vermoeid raken. Hen fluiten wordt zienderogen minder. De fout van Mark Sinnema was overduidelijk doordringen. Maar de score zit wel voor CEB Den Helder. MPC-Donar gaat proberen via een press een gat te slaan. Ineens volgen er drie fast-breaks op een rij maar eenmaal kan MPC-Donar het niet afmaken. In de laatste 1 ½ minuut gaat CEB Noordkop in een zone verdedingen. Stand 61-52.

We beginnen het vierde kwart met een dunk van Ingram na een mooie fast-break van MPC-Donar. De andere partij gaat ook voor een fast-break maar mist de lay-up. MPC-Donar schiet een mooie driepunter binnen. De tegenpartij schiet weer even belabberd en MPC-Donar kan veel breaks maken. Toch komt er een verval en door slechte pass van Triemstra komen de noordhollanders weer in de buurt. Boldewijn maakt nog wel een block maar hij kan niet voorkomen dat op 2:45 van het einde CEB Noordkop de leiding weer neemt. De spanning stijgt en al veel mensen denken dat MPC-Donar gaat verliezen. Dan Shanks, Jermaine Young begaan hun ieder hun vijfde fout en gaan naar de kant. De laatste minuut breekt aan CEB Noordkop gaat weer in zone staan. MPC Donar heeft weer de leiding met nog 48:2 seconden te gaan. Het wordt door fouten van CEB Noordkop alleen maar erger voor ze. MPC Donar wint toch nog met 7773.

Het was een slechte wedstrijd wat betreft basketball. De coaches vonden dat zelf ook ondanks dat Dick de Boer toch wel lichtpuntjes zag. Nou die waren er ook wel. MPC-Donar speelde in het eerste en derde kwart zeer gecontroleerd. Maurice Ingram heerste weer in de rebound met 17 stuks. Volgens de coach zoals ze het hadden afgesproken. De coach van MPC-Donar heeft geen idee hoe het kan dat het team in een wedstrijd zo wisselend kan spelen. Nou voor MPC Donar is het zaak om volgende te gaan winnen van BS Weert.