MPC Donar door naar halve finale

Het was een thriller in het Martiniplaza te Groningen. Donar tegen Werkendam. Het was spannend, veel knulligheden, soms mooie acties en vooral weer veel arbitrale blunders. Dit leidde ertoe dat MPC Donar na de rust al drie spelers op drie fouten had staan. Nitzan Hadash speelde met een corset om. Hij had hevige pijn door zijn drie gekneusde ribben. Vooral Waterman was in de eerste helft een belangrijk persoon bij Donar en Norvell was de belangrijkste man bij Image Center. Rob de Graaf liet vooral van zich horen door drie zeer gemene overtredingen. Een ervan leverde hem een onsportieve fout op. In de derde kwart liep Donar uit naar 10 punten. Halverwege het vierde kwart was het gat nog maar een paar punten. De tactiek in de laatste minuten bij Donar was dat Zoran Kalpic de bal moest hebben, houden en solo gaan. Image Center moest namelijk fouten maken. Die leveren voor Donar dan vrije worpen op en Kalpic is de beste vrije worpen schieter van Nederland. In de laatste 2 minuten mocht Kalpic ook 10 maal aanleggen van de vrije worp lijn en acht gingen er raak. Einde wedstrijd dus. Met nog 6 seconden te gaan en drie punten voorsprong voor Donar ging de driepunter van Werkendam mis. MPC Donar – Image Center 80 – 77