MPC Donar wint vriendschappelijke wedstrijd

MPC Donar – EWE Baskets Oldenburg (Duitsland)
17.00 uur Sporthal Vinkhuizen Groningen
aantal bezoekers 35

starting line up MPC Donar: Dan Shanks, Egi Mikalajunas, Lucien Boldewijn, Warren Peebles en Maurice Ingram Oldenburg liep in het begin achter de feiten aan. Donar was wat sterker. Wel veel scores en opmerkelijk veel driepunters van de duitsers. Een open lay-up werd gemist door Oldenburg. Eindstand 26 – 26. Het was een fysieke wedstrijd dat resulteerde in vele fouten. Bij het duitse team was er een speler halverwege het kwart al bij zijn vierde fout aanbeland. Ingram deed ook nog een duit in het zakje door met zijn elleboog een aanvallende fout te maken. Eindstand 46 – 47. Het derde kwart neemt Donar de leiding in de wedstrijd. Mooie actie gezien van Ingram. Peebles met een baseball pass naar Shanks. Shanks staat ingeklemd tussen twee spelers en passt de bal aan Ingram. Die simpel voor de lay-up gaat. Boldewijn heeft zijn vierde fout al gekregen. De jongelingen Schuur en Scholtens doen ook mee. Schuur kwam alleen op het scoresheet met 3 fouten. Scholtens scoort een driepunter vanuit een totaal vrije positie. Eindstand 67 – 65. In het laatste kwart moest de scheidsrechter een ruzie sussen tussen de 14 van Oldenburg en Mikalajunas. Die twee hadden de gehele wedstrijd al problemen met elkaar. Een block die fair was wordt afgekeurd. Boldewijn en Sinnema met vijf fouten aan de kant. Mikalajunas en Scholtens scoren hun tweede driepunter van de wedstrijd. De uitslag wordt 88 – 85 en het was een leuke wedstrijd en vooral ook fysiek.