MPC Donar – Eiffel Towers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De revanche van de Eiffel Towers

scheidsrechters : Harryvan & Ten Hartog

bezoekers : 900

datum : 1 februari 2003

Twee weken geleden was het de avond van MPC Donar. Het versloeg de Towers met 84 72 voor de competitie. Voor Eiffel Towers was deze wedstrijd ereherstel. Daarnaast wil de club alles op nationaal gebied winnen en dus ook de NBB Beker. Daarvoor moest Donar aan de kant gezet worden.

De wedstrijd begon 20 minuten later. De scheidsrechters Harryvan en Ten Hartog konden vanwege het slechte weer niet op tijd zijn. Het eerste kwart werd qua score geopend door Boldewijn van MPC Donar. Dan Shanks, de topscorer van Nederland, maakte tweemaal een fake waar hij zelf in trapte. Defensief liep het niet goed bij Donar; Nelson scoort via een harde tip-in. Halverwege het eerste kwart staat het nog maar 6 7; een erg schamele score. Van beide kanten werd er weinig raak gegooid. Matthew Langel kwam na drie mislukte pogingen tot de eerste driepunter van de wedstrijd. Eric Nelson werd afgefloten wegens doordringen. Marco van den Berg was het er niet mee eens en ging tekeer tegens de scheidsrechters; een technische fout voor de coach had niet misstaan. Met nog een minuut op de klok in het eerste kwart wordt Kendall Mack in het veld gebracht om driepunters te schieten. Over de gehele wedstrijd heeft hij echter slechts drie ballen geschoten en geen enkele raak.

Met de stand 12 21 beginnen we aan het tweede kwart. Een kwart waarin veel driepunters vielen. De eerste van Donar komt op naam van Dan Shanks. Na de steal van Triemstra op Duggan probeert Donar via Shanks, Triemstra en Peebles weer een drietje te scoren. Alle pogingen falen. Net zoals in het eerste kwart rollen de ballen er allemaal net niet in. De Eiffel Towers worden weer een handje geholpen door de scheidsrechters. Ten Hartog fluit voor een fout die wel terecht was maar de bonus niet. De bal werd pas losgelaten na het fluitsignaal en rolde er toen in. De Eiffel Towers spelen weer een goede driepuntsaanval: tweemaal een goede pass de bucket in om vervolgens weer naar buiten te passen en afgemaakt door Robertson met een loepzuivere driepunter. Milisa sluit het kwart af met opnieuw een driepunter.

We beginnen met 28 45 aan het derde kwart. Na twee minuten een harde dunk van Milisa voor de Eiffel Towers. Warren Peebles maakt een goede drive en mist voor de derde maal een open lay-up. Boldewijn maakt een goed block op Mims die het vervolgt met een loopovertreding. De dwalingen van scheidsrechters nemen toe door Triemstra aanvallend te geven terwijl die de bal beschermde. Veel driepunters van de Eiffel Towers die het gat vergroten naar 52 68.

In het laatste kwart worden Boldewijn en Ingram op de bank gezet door vijf fouten. Allemaal zeer twijfelachtige calls van de referees. Warren Peebles wordt bij de fast-break vast gehouden aan het shirt. Hij klaagt hierover en krijgt een technische. De Nijmegenaren nemen grote afstand door het verdwijnen van de lange mannen van MPC Donar. Jos Frederiks scoort zijn zesde driepunter. Frederiks scoorde 100%: 1x een normale veldscore en zesmaal een driepunter en werd topscorer van de wedstrijd. De laatste minuten werden gegund aan de jeugd van MPC Donar. Ze speelden fel, wat nog een paar steals opleverde. Eric Nelson zet met een driepunter de eindstand op het bord. 71 102

De coach van Eiffel Towers was op zich tevreden met het vertoonde spel. Er werd goed gezocht naar de vrije man op driepuntslijn. Het team werd niet zoals de vorige wedstrijd compleet weg gerebound en gebuffeld. Wel was de coach minder tevreden over vier spelers die hun verantwoordelijkheden niet namen. Zij kregen in de kleedkamer te horen dat ze konden ophoepelen, als ze hun werk niet deden.

Bij MPC Donar was het het omgekeerde van de vorige wedstrijd. Nu werd Donar weggebuffeld en was het in de rebound de mindere: 47 om 27. De Eiffel Towers waren goed vanavond en beter dan MPC Donar. Alleen de lichaamstaal en verwijten onderling van de spelers waren echter een zorg voor de coach, want MPC Donar speelde toch niet echt slecht.

Het was wel een aantrekkelijke wedstrijd ondanks de vele missers, vooral aan Donars zijde. Duidelijk was wel dat Peebles niet in de wedstrijd zat. Verder maakten de scheidsrechters een aantal onbegrijpelijke beslissingen. Uiteindelijk was het wel een terechte uitslag voor de Eiffel Towers, die het mogen gaan opnemen tegen BS Weert in de halve finale, dat een gevaarlijke outsider is voor de landstitel, aldus Van de Berg.

statistieken

Mannus Etten

http://www.mannus.nl