MSV met hakken over de sloot

MSV met hakken over sloot Zonder groots te spelen voegde MSV een tweede overwinning toe aan het seizoenstotaal..
Het verschil van twintig punten dat na drie kwarten op de borden stond werd door een opportunistisch spelend voorburg nog bijna achterhaald maar bij 88-92 kon er alsnog opgelucht adem worden gehaald. Met de afwezigheid van beide centers Vespa Emanuelson (blessure) en routinier Edwin Engelhart in het achterhoofd begon de jonge noordwijkse ploeg uitstekend en via 17-22 en 43-55 bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Zeker nadat er in het derde kwart een maximale voorsprong van twintig punten was bereikt. Foutenlast dwong de noordwijkers klein te gaan spelen met als gevolg dat de lange mannen aan voorburgse zijde het spel naar zich toe konden trekken. Een tumultueuze slotfase werd MSV nog bijna te machtig omdat de eigen productie begon te haperen. Uiteindelijk ontbrak het voorburg aan genoeg tijd om de noordwijkers nog te achterhalen en met twee vrije worpen stelde Zeeger van leeuwen de noordwijkse zege veilig. ”Aanvallend sterk maar verdedigend uiterst matig,, zo luidde het oordeel van coach Alibegovic na afloop. We missen in zo’n wedstrijd nog de ervaring om een wedstrijd die je na drie kwarten ruim in handen hebt slim uit te spelen. Daar komt bij dat we vroeg in de wedstrijd in foutenlast kwamen waardooor de wisselmogelijkheden voor onze centers beperkt werd. Op zulke momenten mis je nog slimheid bij de jonge spelers. Aanvallend gooien we er voldoende in maar wanneer je negentig punten tegen krijgt dan eindigt zo’n wedstrijd altijd in een loterij. We zullen hier nog de nodige aandacht aan moeten besteden om dat te verbeteren.