NBB Bekerfinales 2004/2005 ware sensatie

De finales om de nationale bekers zijn uitgelopen op regelrechte sensationele wedstrijden. De meisjes junioren van BV Den Helder hebben de prijs binnen gesleept door tegenstander DAS te verslaan. 94-77 De vrouwen van Perik Jumpers en Lely Amsterdam hebben er een spannende pot van gemaakt. Na de reguliere speeltijd waren de clubs in evenwicht: 84-84.
Na de verlenging is het 100-96 geworden voor Perik Jumpers. De heren en jongens finales zijn in Groningen gespeeld. Beide partijen zijn zeer spannend geweest. Na veertig minuten is het junioren team van Demon Astronauts er met de beker vandoor gegaan. De 54-57 overwinning had een paar vreemde momenten. Allereerst dat beide teams hun thuis-shirts mee hadden genomen. De uitspelende ploeg, Amsterdam, heeft vervolgens de uit-shirts van MPC Capitals aangetrokken. Tijdens het derde kwart gooien spelers van EiffelTowers water op het veld en moet er een tijd gedweild worden.