Nederlaag Cup der Lage Landen

Demon Astronauts hebben goede zaken gedaan inzake de Cup der Lage Landen. Kwalificatie voor de
laatste acht is heel goed mogelijk nu de club heeft gewonnen van MPC Capitals. In Groningen was het
team van Arek Shivek met 58-63 te sterk voor MPC Capitals. Een kleine tegenvaller dus voor de groningse club die ook zijn open dag had. Zo’n 1500 mensen waren aanwezig op de gezellige open dag en voor komend seizoen lijkt het ook weer volle bak te gaan worden. Het aantal seizoenskaarten wat al verkocht is is erg groot. Drie keer zoveel als vorig jaar. De wedstrijd was niet van hoogstaand niveau. Beide teams speelden defensief maar volgens de coach van Demon Astronauts is dat normaal in het preseason. De dunk van Brant Bailey was een klein hoogtepuntje maar na afloop noemde Boot hem een ongeleid projectiel. In de tweede helft is hij ook niet meer van de bank afgekomen. De bekende spelers zoals McGuthrie bij Demon Astronauts brachten de club de overwinning. McGuthrie gooide op een halve minuut voor het einde toen ze voor stonden met drie punten een echte McGuthrie driepunter binnen. Wachten tot de schotklok op een paar seconden staat en dan zelf schieten. Mighty Mouse ten top die daarmee weer een wedstrijd wist te beslissen. MPC Capitals heeft nooit echt gespeeld als een team die dacht een kans te maken op de overwinning en Demon Astronauts is dus ook de terechte winnaar.
stand 1e kwart : 17-18 stand 2e kwart : 30-30 stand 3e kwart : 40-42 stand 4e kwart : 58-63 topscorers : Buchanan 16 punten, 7 rebounds