Nog een ronde te gaan

De playoffs waarvan alleen in groep 2 bekend is welke vier er aan mee mogen doen. In groep 1 zijn alleen de eerste drie al bekend. Zaterdag vechten Almere en Breda in een rechtstreeks duel uit wie er mee mag doen aan de playoffs en voor wie het einde seizoen is.
Almere moest nog wel winnen van Den Haag om op hetzelfde puntenaantal te komen dan NAC om zo niet nu al uitgeschakeld te worden. Dit lukte uiteraard en Almere mag een alles of niets wedstrijd gaan spelen tegen NAC. Omniworld Almere – C3 Cobras Den Haag 106 – 84 Conesco moest thuis spelen tegen Werkendam. Een wedstrijd waarin opgemerkt kon worden dat Image Center zonder Jeremy Veal een stuk minder sterk is. Ze verloren de wedstrijd ook ruim en zijn nu derde in groep 1 geworden. Dat wordt dus in de playoffs of tegen MPC Donar of Vanilla Weert zonder thuisvoordeel. Conesco – Image Center 88 – 66 Het duel tussen Eiffel Towers en Gunco Rotterdam ging nergens meer om. Nijmegen weet dat ze vierde zijn geworden en het mogen opnemen tegen Amsterdam in de playoffs en Gunco is al uitgeschakeld. Toch werd het nog een spannende wedstrijd waarin wel de ploeg met de meeste kwaliteit, Nijmegen, won. Eiffel Towers – Gunco Rotterdam 97 – 91 MPC Donar kon thuisvoordeel halen in groep 2 door te winnen van Canoe Jeans. Het laatste team nu gecoacht door Maarten van Gent. Na het eerste kwart was het nog spannend met drie punten verschil. In het tweede kwart liep Donar met 18 punten uit. De tweede helft werd dus ook begonnen met een voorsprong van 21 punten. Ruim en een dikke nederlaag zat er in voor Den Bosch. Maar in de tweede helft kwam Canoe Jeans terug dankzij Kelly, Ferguson en De Vries. Maar 21 punten was te veel en eigenlijk was de marge tussen de twee ploegen te klein. Want MPC Donar was gewoon beter. De verdediging van Den Bosch was een grote gatenkaas. MPC Donar – Canoe Jeans 105 – 98